IMG_4777

Mai este puțin până la Crăciun și, totuși, mai sunt atât de multe de făcut. Vrei să te implici, să ajuți, să admiri, să asculți? Știu că, oricât ți-ai răscoli buzunarele nu iese decât un nasture chinuit, o foaie sau un ambalaj mototolit, iar în cel mai fericit caz căteva monezi. În consecință, ți-am pregătit mai jos un top al concertelor din luna decembrie, pe care nu trebuie să le pierzi.

Sunset in The 12th House

Trupa timișoreană de post-rock experimental Sunset in the 12th House își încheie turneul național pe data de 1 Decembrie, ora 21:00, în Fabrica. După concertele din Timișoara, Cluj, Brașov și Bacău, se întoarce în București, spre deliciul devoratorilor de rock. În deschiderea concertului vor cânta trupa RoadKillSoda și The Thirteen Sun live. Biletele nu depășesc suma de 20 lei și se găsesc la local. Pentru cine încă nu este convins, se poate răsfăța, adulmecând ce se întâmplă aici, aici și aici.

Partizan – Manualul la Club Control

Ca să continuăm șirul de concerte rock, trupa Partizan ne aduce turneul ,,Manualul” în Club Control, pe data de 5 Decembrie, ora 22:00.

Pe lângă un buchet de piese reinterpretate și reorchestrate într-o manieră actuală, trupa și-a propus să promoveze spre încântarea pasionaților de rock, industrial și post punk, noul single ,,Manualul e manual”.

În urma unui întreg proces de transformări, actuala formulă a trupei îi include pe ARTAN- Adrian Pleșca la voce, SUEDEZU’- Răzvan Moldonvan, la chitară, Andrei Bărbulesc la tobe și pe Adrian Borțun la bass.

Prețul biletelor și de această dată nu depășeșete 20 lei.

Concert Travka

Travka pornesc într-un turneu prin Romania, iar pe 6 decembrie, ora 21:00, vor cânta în Clubul Colectiv. Pe aceleași autostrăzi, prin aceleași orașe cu arhitectura specializată în colțuri și circuite închise, parcurgem în cântec istoria trupei. Ei vă așteaptă la o lecție de rock în limba română, predată din cele trei albume scoase pe piața muzicală din România: Corabia Nebunilor (2005), Vreau sa simt Praga (2007) și OKEAN (2012).

Prețul biletului este de 20 lei și se poate achiziționa la intrare în club în ziua concertului.

Concert OCS

Tot în aceeași seară, însă la ora 22:00, în Fabrica, trupa OCS își încheie turneul de lansare al albumului ,,Marea Căutare.” În deschidere vor cânta cei de la White Ash (flower shower & new school rock’n’roll).

Omul cu șobolani este o trupă de rock alternativ, înființată în Constanța, în 1997. De atunci au trecut 16 ani de căutări, opt albume lansate, 90 de piese și trei generații de fani. Componența actuală îi cuprinde pe Dan Amariei (voce), Nicolae Amara (chitară), Mihnea Dobrotă (tobe) și Radu Andrei (bas).

După cum v-am obișnuit biletul este tot 20 lei și se poate cumpăra la intrare.

Recital Bourbon Jazz Unit 

Pe data de 11 decembrie, de la ora 19.00, la Casa Universitarilor (Str. Dionisie Lupu, nr.46 – strada paralelă cu str. Pitar Moş), vă puteți delecta cu un repertoriu de sărbătoare al uneia dintre cele mai promiţătoare ansambluri tinere din spaţiul jazz românesc.

Formată în 2007, formația Boubon Jazz Unit vine cu un sound nou, personalizat, care a cucerit sute de inimi în recitaluri prin toată țara: Festivalul internaţional de jazz – Târgu Mureş, în Brasov Anniversary Jazz Night din Piaţa Sfatului, Festivalul ICon Arts – Sibiu, SIMN 2010 – Săptămâna Internațională a Muzicii Noi – Bucureștistagiunea de concerte a Filarmonicii Pitești sau Vara de Jazz și Poezie la Mogoșoaia. Ei se mândresc și cu câștigarea etapei de jazz a emisiunii-concurs „Drumul spre celebritate” realizat de Radio România Cultural în 2010.

Așadar, dacă nu te-au convins toate acestea, atunci sigur te va încânta faptul că intrarea este liberă.

Redactor: Ana-Beatrice Boacăși

Fotograf: Dana Alecu