Miercuri seară, reprezentativa României a disputat pe Stadionul Olimpic din Londra, în primul meci de la această ediţie a Campionatului Mondial de Rugby, în compania triplei vicecampioane mondiale, Franţa, încheiat cu scorul de 38-11 pentru cocoşii galici.

Francezii au început mai în forţă şi au transformat repede, după doar opt minute, o lovitură de pedeapsă prin Parra, însă în minutul 20 Vlaicu a readus egalitatea pe tabelă. Apoi a urmat momentul psihologic al primei reprize. Românii au reuşit să obţină eseul, însă acesta a fost anulat de arbitrii în urma reluărilor video hawk-eye. Aceştia au considerat că jucătorul nostru a scăpat mingea înainte de a lua contact cu solul, astfel încât eseul a fost anulat. Imediat după aceea, francezii au obţinut două eseuri în mai puţin de cinci minute, reuşind să le şi transforme. Tot Vlaicu a mai reuşit să transforme o lovitură de pedeapsă chiar înaintea pauzei, astfel că scorul după prima repriză era 17-6 în favoarea francezilor.

Cea de-a doua repriză a fost mai echilibrată decât prima, fără niciun punct marcat în primele 26 de minute. Cu toate acestea, două mari greşeli în apărarea noastră ne-au costat, iar cocoşii galici au mai reuşit două eseuri în cinci minute, pe care de asemenea le-au şi transformat, aflându-se în poziţii foarte convenabile datorită eseurilor obţinute.

Românii nu se lasă nici ei mai prejos şi ripostează imediat cu primul eseu al nostru în acest meci, obţinut de Ursache în minutul 74, după ce au reuşit să surprindă întreaga apărare franceză. Astfel, România a dat dovadă de curaj şi a surprins inteligent de câteva ori slăbiciunile din defensiva Franţei, echipă ce are 13 jucători noi faţă de ultimul Campionat Mondial. Pe finalul meciului, francezii au mai reuşit un eseu plus transformare, scorul final fiind 38-11 în favoarea acestora.

România se mai află în grupă cu Irlanda, Italia şi Canada. Primele două echipe din fiecare grupă merg mai departe în sferurile de finală, însă ocupantele locului trei au asigurată participarea la următoarea ediţie a Campionatului Mondial. România nu a lipsit la nicio ediţie a Campionatului Mondial de Rugby de la înfiinţarea acestuia şi până în prezent, având nu mai puţin de opt participări începând cu 1987.

Sursă foto: www.theguardian.com

Articolul precedentProgramul Teatrului De Artă București
Articolul următorNocturna – The rurals – Incubator107
Sunt o persoană deschisă, sociabilă care pune pasiune în tot ceea ce face. Îmi place foarte mult să scriu, nu doar articole, mai scriu poezii şi chiar proză uneori. Simt că pot exprima mai bine în cuvinte anumite stări şi trăiri pe care le am, iar atunci iau un creion şi încep să-mi aştern inspiraţia pe hârtie. În rest, sunt foarte pasionat de tot ceea ce înseamnă sport, practic aproape orice sport, individual sau de echipă, dar marea mea pasiune a fost, este şi va fi întotdeauna tenisul. Iqool reprezintă pentru mine şansa de a îmbina utilul cu plăcutul, de a scrie articole despre ceea ce îmi place, şi anume sportul, dar sunt mereu deschis şi către alte subiecte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here