Pentru că a fost o zi monotonă și ploioasă de luni – o zi în care părea că nimic nu va schimba atmosfera dezolantă, am ales să îmi închei ziua într-un mod cu totul nou. Astfel, după cele opt ore de muncă, am ajuns să particip la un eveniment cu muzică Death Metal.

Formații

Full Metal Live Session a fost provocarea pe care am acceptat-o la început de săptămână. Evenimentul a avut pe scenă două formații:

  • CRIMENA (Black and Death metal);
  • ODD CREW (Groove metal, Trash metal și Alternative metal);

Deși aceste două genuri nu îmi sunt pe deplin familiare (rămân fan al rock-ului anilor ’70), am îndrăznit să încerc ceva nou și în acest fel să mă resuscitez pentru o săptămână întreagă.

Cântând în deschidere, CRIMENA a adunat toți spectatorii rătăciți pe terase și m-au impresionat cu nonșalanța și hazul lor. Aceștia au o legătură destul de strânsă cu publicul și fanii, reușind să depășească barieră dintre scenă și spectatori.

De asemenea, ODD CREW – deși veniți din Bulgaria în București, aceștia nu s-au lăsat descurajați de numărul restrâns al spectatorilor, reușind să creeze o conexiune frumoasă între muzica transmisă și însemnătatea acesteia pentru public.

PS: Deși intenționam să plec înainte de terminarea spectacolului (din pricina orei târzii) solo-ul la tobe m-a oprit în ultimul moment, făcându-mă să ofer încă un ropot de aplauze prestației celor de la ODD CREW.

Cadrul de desfășurare al evenimentului

Locația a fost una centrală, spațioasă și s-a mulat perfect cu tematica evenimentului. Quantic Pub era un loc pe care doream de mult timp să îl vizitez. Spațiul e genial amenajat, iar în biblioteca lor micuță, pe lângă o păpușă adorabilă din lemn, am găsit și multe cărți dragi mie.

Aspectele mai puțin plăcute au ținut de ora evenimentului (a început cu aproape o oră mai târziu decât cea menționată oficial). O altă  perspectivă ciudată constă în numărul mic de spectatori. Acest lucru se poate datora faptului că evenimentul nu a fost poate suficient promovat, sau fiindcă s-a organizat într-o zi de luni.

Totodată, sunt conștientă că death metal este un gen de muzică preferat de un număr restrâns de ascultători. Însă a făcut ca evenimentul să pară unul privat și am avut posibilitatea să mă bucur de muzică în primul rând. Fără îmbrânceli sau înghesuială – doar oameni răsfirați care se bucură de muzică în felul lor.

Per total am plecat acasă cu un vibe bun și starea de spirit răsturnată la 180 de grade. Ajungând să cred că indiferent de toate impedimentele externe, cât timp ai dorință poți reuși oricând să îți creezi momente de neuitat sau cel puțin să ieși din bula monotonă și posacă pe care ai creat-o involuntar.

În acest fel am înfrânt o fatidică zi de luni prin Deth Metal și sper ca entuzismul care mi-a rămas vibrant în suflet să dureze toată săptămâna.