De Ziua Internațională a Muzicii, Corul Madrigal a concertat la Spitalul Marie S. Curie

0
46

Cu ocazia Zilei Internaționale a Muzicii, serbată la nivel mondial pe 1 octombrie, Corul Național de Cameră “Madrigal – Marin Constantin”, dirijat de Anna Ungureanu, a oferit un concert copiiilor și cadrelor medicale de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Marie S. Curie” – Budimex București.

Programul a inclus piese ritmate, din repertoriul românesc, iar bucuria a fost împărtășită de ambele părți ale scenei: publicul prezent în sala de festivități a spitalului a fredonat alături de Cor melodiile copilăriei.

“Dacă anul trecut am organizat Ziua Porților Deschise, anul acesta, de Ziua Internațională a Muzicii, ne-am dorit să venim acolo unde posibilitatea de a ajunge într-o sală de concert este mai redusă. Bucuria cu care am fost întâmpinați ne-a copleșit! Am fost emoționați și onorați să ne aflăm în fața unui asemenea public!”, a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului Național de Cameră “Marin-Constantin”.

„Copiii sunt sinceri, sunt inocenți – le-ați văzut fețele. Ei exprimă exact ceea ce este și exprimarea lor a fost de totală bucurie.”, a declarat medicul Cătălin Cîrstoveanu, Şeful Secţiei Terapie Intensivă Nou-născuţi de la Spitalul „Marie S. Curie”.

Înființat în anul 1963, de către reputatul dirijor Marin Constantin, Corul Național de Cameră “Madrigal – Marin Constantin” a susținut peste 4100 de concerte pe cele mai prestigioase scene din Europa, America și Asia. Este etalonul mondial al muzicii corale camerale, cu un repertoriu îndreptat către Renașterea europeană, muzica bizantină și creația contemporană românească și universală.

Prima zi internațională a muzicii a avut loc pe 1 octombrie 1975, fiind organizată de către Consiliul Internațional al Muzicii (International Music Council — IMC) al UNESCO. Inițiatorul acestui demers este celebrul violonist și muzicolog Yehudi Menuhin, la vremea aceea fiind președintele Consiliului. De peste patru decenii, 1 octombrie a devenit, la nivel mondial, un prilej de apreciere a contribuției pe care o are muzica în comunitate și de promovare a tuturor genurilor muzicale.

Biroul de presă,
Corul Național de Cameră “Madrigal – Marin Constantin”

madrigal-la-marie-curie_2

madrigal-la-marie-curie_3

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.