fashionavecpassion.ro

9 martie? 5 mai? Sau poate 19 noiembrie? Tu când sărbătorești Ziua Bărbatului?

Nefiind atât de promovată cum este Ziua Femeii, data când bărbaţii ar trebui să fie sărbătoriţi cade adesea în anonimat. Totuși, există mai multe opțiuni pentru o zi a bărbatului.

Ziua Bărbatului pe 9 Martie

În timp ce 8 Martie este în mod oficial Ziua Internațională a Femeii, data de 9 Martie este considerată ziua în care bărbații își iau revanșa, sărbătorind cu multă băutură… nici mai mult, nici mai puțin de 40 de pahare. Sărbătoarea celor 40 de Sfinţi Mucenici sau Sărbătoarea celor „40 de pahare” este data la care românii sărbătoresc Ziua Bărbatului în mod tradiţional.

Ziua Bărbatului pe 5 Mai

O variantă mai comercială pentru o zi a bărbatului este data de 5 mai. Asta pentru că un anumit brand de bere a decis să le facă dreptate bărbaților, sufocați deja de atâtea ocazii special create pentru a sărbători femeia. Considerându-se oarecum defavorizaţi pentru că femeile erau răsfățate prea mult, spun ei, în această perioadă, bărbații au vrut să aibă o zi numai a lor. Aşa s-a ajuns la 5 Mai – Ziua Bărbatului. Doar că această sărbătoare are nevoie şi de o motivaţie mai puternică. Până la urmă, data de 8 martie reprezintă ceva important în istoria feminismului.

Ziua Bărbatului pe 19 noiembrie

Deși pentru români data de 19 noiembrie nu înseamnă nimic, în peste 60 de țări este data la care se sărbătorește Ziua Internaţională a Bărbatului. Fondată în 1999, această sărbatoare are la bază promovarea egalităţii între sexe, dar şi cea a modelelor masculine demne de urmat pentru tineri, contribuţia pozitivă a bărbaţilor în societate și crearea unei lumi mai bune, în care oamenii să se poată dezvolta la potenţialul lor maxim.

Până decidem când vom sărbători Ziua Oficială a Bărbatului, haideți să o sărbatorim în fiecare zi, oferindu-le bărbaților din viața noastră afecțiunea și atenția de care au nevoie.

Iar, de ziua bărbaților, iată un cadou pentru… femei!

 

Redactor: Adina Vintescu

Sursa foto: fashionavecpassion.ro