a6cc764cab1b5c666c66aeea2346b016

Dacă firmele producătoare de haine, pantofi și accesorii pentru femei ar fi vrut să creeze consumatorul perfect pentru a le cumpăra produsele, m-ar fi creat pe mine și mi-ar fi dat un buget de vreo mie de ori mai mare decât îl am acum. Pentru că nu există ocazie să-mi treacă bani prin mână și eu să nu dau o tură prin magazine fără să îmi cumpăr ceva. Cu toate acestea, bugetul meu de studentă nu îmi permite să mă lăfăi în cumpărături, dar, în același timp, trebuie să-mi potolesc „setea” asta obsesiv-compulsivă de shopping.

Așa că, de când sunt în București, am tot vânat magazinele cu haine ieftine în toate sezoanele, nu numai în perioada de reduceri și, sinceră să fiu, Capitala nu m-a dezamăgit (și încă nu am străbătut-o pe toată). Mai jos aveți o listă de câteva magazine care au haine drăguțe, unele foarte mișto, la prețuri accesibile spre foarte mici. Desigur, voi adăuga și informații aproximative despre adresa la care se găsesc magazinele astea, ca să vă scutesc de partea de „vânătoare”.

  1. Outlet-urile dintre Universitate și Parcul Cișmigiu, de pe dreapta. Sunt trei la număr, Azra, Deniz și un al treilea căruia îmi scapă numele. Primele două au exclusiv haine pentru femei, iar prețul unei bluze (fie ea tricou, cămașă, hanorac etc.) începe la 15 lei și poate să urce până la maximum 70 de lei. În al treilea magazin, care este puțin mai mare, se vând și haine de băieți, dar puține și mărimi destul de mari, din câte am văzut eu. La fel, prețuri foarte bune. Ce puteți găsi în cele trei magazine? Bluze, tricouri, blugi, rochițe, cămăși, genți, încălțăminte, geci, paltoane, lenjerie intimă, treninguri, fuste, sacouri, DE TOATE. Multe ori sunt fake-uri – foarte bune- , ori chiar sunt de firmă (Atmosphere, Topshop, Zara, Bershka).
  2. MAX Store-ul de pe Vasile Milea, undeva lângă AFI Palace Cotroceni (cum se iese pe la bila mare, pe aceeași parte, către metrou). Prețurile de aici sunt fixe, adică 15, 30, 45, maximum 60 de lei. Hainele mișto sunt aici amestecate cu kitsch-uri, iar efortul să le găsești este mai mare, dar la fel și satisfacția. Are haine pentru ambele sexe, chiar și pentru copii. Însă nu are cabină de probă.
  3. Damascus. Pe-ăsta l-am descoperit recent, pe șirul de magazine dintre Universitate și Piața Unirii. Este destul de mare, are haine atât pentru băieți, cât și pentru fete, iar prețurile pornesc de la 9.99 lei. Mi-am luat chiar săptămâna trecută o bluză neagră la 10 lei și o rochiță înflorată de la Atmosphere, la 30 de lei. Totally worth it!
  4. Un magazin imens, cu un nume cu rezonanță chinezească, undeva într-un pasaj pietonal de la Obor. Am intrat acolo ca să-mi cumpăr o pereche de șosete, că mă prinsese ploaia și mă udasem rău, și am ieșit cu o fustă lungă, un tricou, o pereche de teniși și șosete. Prețurile încep de la 10 lei pentru îmbrăcăminte și vreo 25 de lei pentru încălțăminte și au haine pentru ambele genuri, de la pijamale la rochițe și sacouri, bermude și pălării, la lenjerie intimă. Au chiar un colț cu bijuterii și accesorii de păr și unul cu produse cosmetice.

Cam astea sunt cele șase magazine pe care le vizitez eu cu încredere când nu am foarte mulți bani și simt nevoia să „rămân cu ceva” înainte să îi cheltui complet. Desigur, au și dezavantaje, cum ar fi că nu există, pentru toate modelele, mărimea pe care o cauți și nici nu există posibilitatea să sune la un alt magazin ca să vadă dacă o au acolo sau că unele haine au mici defecte și sunt, totuși, pe umeraș, spre vânzare. Dar magazinele astea sunt salvatoare în situații de criză, când nu ai bani și trebuie să îți iei o bluză nouă pentru un eveniment sau un cadou drăguț pentru o prietenă. Și asta e și frumusețea lor, nu?14c2e961ba80dc5871198061bdf82ea6

Sursă foto: pinterest.com