UntitledTe uiți și te crucești la răstimpuri.

Facebook-ul a devenit inerent cotidianului nostru, dar asta nu-l împiedică să surprindă. Apare deseori neplăcut, printre oamenii care se mișcă ostentativ în pătrățica lor sau într-un grup. Grupurile sunt utile când sunt create pentru susținerea unor cauze, însă, ici-colo, mai apar și găști virtuale despre te-miri-ce-fâs. Așa că, am început să mă hlizesc la ele într-o doară.

„Cel mai mare Grup de pe Facebook, din România” îndeamnă la înmulțirea speciei analfabete. Sau cel puțin asta înțeleg eu din mesajul de pe cover-ul cu drapelul patriei: „Agaugăți prietenii în acest grup.” Totuși, cei aproape 19.000 de membri nu au semnalat scăparea. Poate nici nu-i interesează. În rest, oamenii postează articole politice, își fac reclamă, nu contenesc cu mulțumirile ”pt add” și cam atât. Adică, de toate pentru toți. Gratuit, mult prea gratuit.

Ca să continui în aceeași notă, urmează deja celebrul Schimb de like-uri. Grupul ăsta m-a pus puțin pe gânduri, căci mai sus vorbeam despre cauze. Ei bine, el chiar are așa ceva. Fără rost, dar are. Cum poți să trăiești în lumea asta dacă nu ai strâns cât mai multe aprecieri la postările tale și, în special, la pozele tale? Cred că această pagină s-a născut dintr-un admirabil impuls al solidarității umane. Pe principiul „dau dacă dai înapoi” s-a cristalizat o comunitate de ajutor reciproc, în goana după un like chinuit.

Urmează „Societatea neanonimă a iubitorilor de feline negre”, musai feline și negre. Altfel, îți poți lua gândul. Nicio pierdere, zic.

Dacă nu ai mâță sau partener, „Grupul Femeilor Singure” te susține din umbră. El se autoproclamă: „Un grup dedicat femeilor singure, care visează la bărbați pe care nu îi pot avea. Fără glume, sau mișto-uri.” Așadar, dacă treci printr-o criză amoroasă, te poți resemna cu niște poze d-alde Hollywood. Orlando Bloom, Robert Pattinson și compania te salută languros și mult prea virtual. Poate ajută în cazul în care nu începi să te lamentezi mai cu năduf.

Pentru a nu discrimina masculinul, am făcut cercetări și în ceea ce-l privește. Din ele a rezultat „Grupul Băieților Singuri,” o încercare hilară și obosită. Mai rău ca în cazul femeilor.

O să închei apoteotic cu pagina „InvaTza Sa IuBesty!!!!!!” M-a cucerit cu un îndemn nobil și o prezentare înălțătoare, redactată în paint. Astfel, stă scris: „…Dragostea… Cel mai frumos sentiment!” inimioară, inimioară. Totul pe fundal roz.

Sublim, nu alta!

Redactor: Alexandra Mocanu

Foto: screenshot