„De neuitat” – concert de muzică românească la Alandala Cafe

0
412

Joi, 29 ianuarie, începând cu ora 20:00, Alandala vă invită la o seară specială în care ne vom delecta cu piese ale Mariei Tănase, Ioanei Radu și Ilenei Sărăroiu, muzica ușoară a anilor 50, 60, 70, piese creație proprie de inspirație folclorică și melodii populare dobrogene rearanjate de chitaristul Alex Man.

Voce: Gabriela Costa

Chitară: Alex Man

Suport: 20 RON, destinat în exclusivitate artiștilor.

Rezervari: 0720 326 925 / 0740 471 901 sau la alandala.cafe@gmail.com

Facebook event: https://www.facebook.com/events/838756146163727/

„Da, iubim și cântăm cu mare bucurie muzica braziliană. Cei care au venit la concertele noastre știu deja. Dragostea noastră pentru ea s-a încununat de curând cu un album unic pentru piața muzicală românescă numit „Tempo de amor” și suntem mândri de asta.  Dar vibrația caldă și în același timp tumultoasă a acestei muzici rezonă cu noi pentru că există un fundament: melodia frumoasă și textul “poezie”care fac inima să tresară.

Și noi și brazilienii avem sânge care curge mai năvalnic; e sigur. Într-un fel…acum am făcut descoperirea acestei legături. Alex a cântat această muzică.  Eu am crescut ascultând muzica românească din vremea în care părinții mei dădeau petreceri la care se cânta până în zori; și fredonam cu ei până când adormeam în murmurul lor care devenea un cântec de leagăn.

Amintindu-ne de acele vremi, acum la vârsta maturității, am înțeles că rezonam cu toată simțirea la această muzică „a noastră”; că melodia și cuvântul se împletesc atât de frumos și curg atât de firesc, încât se șterge orice barieră impusă de versul care trebuie răstălmăcit (și nici atunci nu e sigur că poate fi înțeles pe deplin) și de ritmuri cumva străine, pe care trebuie să le studiezi temeinic ca să sune „ca acolo”.

Nu, nu înseamnă că a cânta românește e ușor. Dar muzica asta era și este în noi. Trebuia doar trezită. Simțim nevoia de a o cânta. Ne e necesar pentru „echilibrare”. Și-o vom cânta – Gabriela Costa.

Alandala Cafe – Str. Aurel Vlaicu 70

https://www.facebook.com/AlandalaCafe