De necrezut în fapte și oameni de încredere

0
451
De necrezut

Suntem ghidați de un instinct de apărare care vine de la cei pe care îi credem scutul neînvins de nimeni. Mai pe înțeles, atunci când întâmplările mai puțin fericite țintesc către noi, căutăm apărare. În oameni. „Ai legii”, în special. Nu când ni se întâmplă lucruri pe care le putem rezolva în spațiul intern, ci cele care afectează, pe lângă conștiința și viitorul comportament (care va rămâne cu un „handicap” fără rezolvare), întreaga societate.

Nu știu dacă am fost previzibilă, dar urmează să pun în discuție un subiect mai delicat, sau nici măcar nu știu cum ar trebui să îl numesc. Violul.

De aici, putem atinge foarte multe subiecte, des întâlnite, din păcate. Nu o să intru în polemici, doar vreau să prezint un serial extra bun (părere subiectivă, dar are și o fărâmă de obiectivitate) de pe Netflix.

De necrezut/ Unbelievable – un serial despre multe întrebări, dar în aceeași măsură găsești și răspunsuri. Inspirat dintr-o realitate tristă, De necrezut transformă o victimă a unui viol într-un lung șir de cercetări și căutare de vinovați. Însăși victima se transformă pe parcurs într-un vinovat, drept urmare, trebuind să plătească pentru cele întâmplate, cu toate că tot ce avea nevoie era o profundă apărare de faptele prin care a trecut.

În toată această poveste apar două detective care uită de familie și viață, în speranța găsirii vinovatului. Marie, despre care am spus mai sus, n-a fost singura care a căzut în această tragedie. Doar că ea a ales să nu recunoască respectivele fapte. De frică, de teama de a nu fi judecată? Nu spun prea multe, dar cele opt episoade te vor ține puțin cu inima în pioneze, n-are rost să afli detalii înainte.

De necrezut arată pe lângă o lungă poveste de căutare și înțelegere a adevărului și povestea detectivei care se angrenează în acest joc, până realizează că lupta ei nu a fost în zadar și dă dovadă de o implicare uimitoare. Reușește ce și-a propus, crescându-i astfel și puterea de a se vedea ce și-a dorit dintotdeauna. Să devină un detectiv renumit, dar mai mult, care reușește să scoată acel „mulțumesc” de la cei pe care i-a ajutat.

De ce a ales tânăra Marie să ascundă adevărul în legătură cu fapta oribilă care i se întâmplase, cu toate că o bântuia faptul că a decis să nu spună ce a pățit cu adevărat? Totul, doar pe Netflix.

Cum spuneam, serialul e bazat pe o faptă reală, ceea ce e și mai tulburător. Poți arunca o privire, înainte de a vedea serialul, pe articolul de aici. Iar în rest, spor la vizionat. Cu un gol în stomac și  sentimente care te tulbură, n-am de ce să mint.