Trucuri-pentru-a-arata-bine-pe-plaja

 

Cine nu iubeşte o piele bronzată și strălucitoare? Mai ales când locuieşti departe de litoral şi prinzi acea săptămână liberă pentru a merge la mare, nu vrei să mai pleci de pe plajă. Singura imagine din mintea ta este momentul în care vei purta topul preferat şi umerii tăi goi vor dezvălui bronzul perfect, irezistibil.

E extrem de dificil să reziști ideii de a avea un bronz puternic şi uniform. Știi că îţi pui pielea în pericol, dar nu poţi rezista tentaţiei de a te expune cât mai mult la soare. Într-adevăr, soarele e minunat, dar tot el poate fi şi un duşman de temut dacă nu ai grijă să mergi la plajă la orele potrivite. Te poţi alege cu mai mult decât o arsură solară: poţi dezvolta afecţiuni grave ale pielii ce duc până la cancer.

Soarele atinge poteţialul său maxim între orele 10.00 a.m. şi 15.00 p.m. Între aceste ore, radiaţiile ultraviolete sunt extrem de nocive, iar pe timpul verii pot dăuna pielii chiar şi atunci când cerul este înnorat.

Specialiștii australienii ne recomandă să nu stăm la soare decât atunci când umbra pe care o facem e mai lungă decât corpul nostru. Acest lucru se întâmplă ori dimineața devreme, ori după amiaza târziu. Dacă îţi doreşti un bronz frumos, fără arsuri solare, alege intervalul orar 7-10 a.m. pentru a sta pe plajă sau la piscină. După ora 17, mai poţi profita de încă două ore de bronz, fără a te expune pericolelor.

De asemenea, nu uita de măsurile de protecție. Cremele cu factor de protecție solară nu sunt un moft, ci o necesitate. În funcţie de nivelul de sensibilitate al pielii tale, foloseşte o cremă de protecţie cu SPF mai mare de 15. Cu cât pielea ta este mai deschisă la culoare, cu atât mai mult ai nevoie de o cremă cu un SPF mare.
Atunci când alegi crema de protecţie solară, caută una rezistentă la apă. Chiar dacă te uzi sau transpiri foarte mult, ea va rezista pe piele o perioadă îndelungată. De asemenea, reaplică această cremă pe piele o dată la fiecare două ore.
Atenție la zonele de obicei neglijate în timpul expunerii la soare: pleoapele, nasul, buzele, urechile, gâtul și creștetul capului trebuie și ele protejate. Ochelarii de soare au trecut şi ei de la un accesoriu la un obiect extrem de necesar pe timpul verii.

Sursă foto: curademiere.ro