De la apariția societăților agrare până astăzi, cultivatorii încearcă să obțină cele mai utile specimene posibil și să le încurajeze acestora înmulțirea. Succesul reprezintă o însumare fericită a reușitei intelectuale și a câștigului economic, chiar și în cazul unui lucru cu utilitate strict estetică precum o lalea neagră, ne-o arată Dumas. Așadar, nu e de mirare că disciplina geneticii a generat rapid aplicații, în special în domeniul agricol și zootehnic.

Deși se pot face modificări genetice atât asupra organismelor vegetale cât și animale, în momentul de față pe piața Uniunii Europene nu există produse animale rezultate în urma unei intervenții asupra materialului genetic și acest lucru nici nu este pe agenda legiuitorilor, conform EFSA (European Food Safety Association). Culturile modificate genetic sunt însă un subiect de actualitate pentru Uniunea Europeană.

Pentru a citi întreg articolul click aici!

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here