De ce se machiază fetele? Confesiunile unei pasionate de make-up

0
1794

Pentru că sunt pasionată de make-up, m-am lovit de multe ori de critici, de priviri ciudate și de jigniri gratuite primite de la oameni pe care nici măcar nu-i cunosc. Oameni care nu îmi știu povestea, oameni care judecă după cantitatea de fond de ten pe care o am sau nu pe față.

În ultima vreme m-am simțit din ce în ce mai jenată și mai stângace în zilele în care am ales să mă machiez mai mult și am observat că tind să las privirea în jos, din teama de a nu fi judecată. De ce? Din cauza privirilor sfidătoare și a oamenilor care își imaginau tot felul de lucruri mai puțin frumoase despre mine. Totul din cauza makeup-ului pe care îl purtam.

Astăzi, în calitate de pasionată de make-up vreau să vă spun punctul meu de vedere cu privire la acest subiect destul de controversat în ultima vreme.

Am observat că în rândul populației există două motive mari și late pentru care o fată alege să se machieze:

1.Vrea să impresioneze băieții

2. Nu are încredere în ea și vrea să-și ascundă imperfecțiunile

Fetelor, oare ne machiem pentru a impresiona băieții? Eu nu cred. Nu cred că există vreo fată care să petreacă minute bune blenduindu-și fardul de pleoape sau aplicându-și eyelinerul pentru un băiat care nu face diferența dintre ruj și gloss.

„Băieții preferă fetele mai naturale, nu te mai machia așa mult”.

Dacă aș primi un leu pentru fiecare dată când am auzit asta, n-aș mai fi nevoită să lucrez în următorii ani. Ceea ce lumea nu înțelege este că nu îmi pasă de preferințele băieților, mă interesează doar preferințele mele.

Iar dacă mie îmi place să mă machiez mult, am să continui să o fac în ciuda dezaprobărilor primite. Scopul meu în viață nu e să impresionez băieții, ci să mă impresionez pe mine. Și atunci când eyelinerul meu e on fleek, I am so fuc*ing impressed!

Al doilea motiv pe care aș vrea să-l demit este acela că o fată se machiază pentru că nu are încredere în ea. Nu o să fiu ipocrită și am să admit faptul că într-adevăr sunt mult mai încrezătoare și mai sigură pe mine atunci când mă machiez. Asta nu înseamnă însă că nu mă simt bine în pielea mea fără make-up sau că nu pot să ies nemachiată din casă. Nu.

Asta înseamnă că mă iubesc și naturală și cu machiaj, asta înseamnă că sunt conștientă de imperfecțiunile mele și că le accept, pentru că ele mă fac să fiu eu. Știu că reprezint mai mult decât defectele mele. Pentru mine makeup-ul nu reprezintă un mod de a le ascunde sau de a le face uitate. Pentru mine, machiajul înseamnă artă, înseamnă o altă oportunitate prin care îmi pot exprima creativitatea.

Deci dacă noi, fetele, nu ne machiem pentru a impresiona băieții și nici pentru a ne ascunde defectele, de ce o facem de fapt?

Am să vă spun de ce o fac eu. Iubesc makeup-ul pentru că mă lasă să pictez pe chipul meu fără să fiu vreo profesionistă. Mă machiez pentru că îmi dă oportunitatea să fiu o noua persoană în fiecare zi, în funcție modul în care îmi aplic fardurile.

makeup

Mă machiez pentru că mă face fericită. Atunci când îmi aplic rujul pe buze sau atunci când iluminatorul strălucește de pe pomeții mei, mă simt frumoasă, mă simt femeie. Fără să am nevoia de aprobarea vreunui băiat sau vreunui trecător curios care mă întreabă de ce mă machiez așa mult.

Mă machiez pentru că makeup-ul este pasiunea mea care îmi permite să fiu creativă cu cele mai frumoase culori și texturi. Iubesc machiajul pentru că nu are limite și pentru că nu încetează să mă inspire.

Mă machiez pentru că așa vreau eu. Nu mă machiez pentru alții, ci doar pentru pura mea plăcere.

Fetelor și chiar și băieților, iubitori de make-up, faceți ceea ce vă place, urmați-vă visurile și investiți tot ce puteți în pasiunea voastră. Atâta timp cât voi iubiți makeup-ul, nu-i lăsați pe cei din jur să vă doboare.  Machiajul e artă, nu are reguli.

Nu privirile răutăcioase, nu criticile și nu jignirile aduse de ceilalți vă reprezintă. Bucurați-vă de ceea ce iubiți fără să puneți la suflet ceea ce cred sau spun ceilalți. Haters gonna hate! You do you!

Surse foto: https://www.v10plus.co.jp, http://whisper.sh, arhivă personală

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.