vineri, martie 29, 2024
Recrutare IQool
AcasăEducație & carierăJob și internshipDe ce să nu lucrezi într-un Mall

De ce să nu lucrezi într-un Mall

Cu toţii ne dorim un job bun. Când zic bun, mă refer la acel job care să îţi permită să te dezvolţi pe plan profesional, bine plătit în raport cu munca depusă şi un job în care să ţi se valorifice competențele la adevărata lor valoare. Ei bine, locurile de muncă oferite de companiile care populează Mall-urile nu oferă nici pe departe ceea ce am enumerat mai sus. Vorbesc din proprie experienţă, o experienţă nu foarte îndelungată, recunosc, dar suficientă. Am auzit păreri asemănătoare şi de la prieteni care au lucrat într-un astfel de loc. Sunt convins că sunt şi mulţi cărora nu le displace genul acesta de job. Sunt convins că mai sunt şi alţii care acceptă să lucreze într-un Mall pentru că sunt constrânşi de nevoile financiare. Dar ți-ai pus vreodată întrebarea: de ce să nu lucrezi într-un Mall? Permite-mi să îți ofer eu câteva motive:

1. Salariile sunt foarte mici. Să lucrezi pe 1000 de lei în 2015, consider că este o bătaie de joc. Sunt şi companii în care se câştigă bine, dar foarte puţine. 1000 de lei este plafonul salarial cu care începi, apoi după luni, poate chiar ani, ţi se mai adaugă 100, 200 de lei.

2. Faci de toate. Sună frumos când citeşti „asistent manager”. Adevărul e că atunci când lucrezi într-un Mall, faci absolut de toate: ştergi praf, cari marfǎ, încasezi bani, consiliezi clienţii. Salariul rămâne la fel. Munca într-un Mall, mai ales din Bucureşti, este extrem de dificilă pentru că în fiecare minut ai clienţi în magazin şi trebuie să fii pe fază. Weekend-urile sunt şi mai rele.

3. Nu ai cum să avansezi. De obicei începi ca asistent manager, apoi după mult timp, poate ajungi să fii şi casier. Acesta este nivelul maxim, casier. Nu poţi să ajungi manager de magazin decât dacă se întâmplă ceva cu cel aflat în funcţia respectivǎ.

jkuuuuu

4. Program încărcat şi stat în picioare. În majoritatea magazinelor dintr-un Mall, eşti obligat să stai în picioare  pe tot timpul programului, indiferent dacă ai sau nu clienţi. Dacă o tură normală o mai poţi duce la capăt, adică 6 ore jumătate, când vine vorba de weekend, programul este full-time, adică de la 10 dimineaţa la 10 seara. În tot acest timp, iţi este interzis să te aşezi pe un scaun.

5. Ore suplimentare. Vei fi nevoit să faci ore suplimentare din când în când, ce-i drept, din experienţa mea, plătite corespunzător. Dar poate uneori ai nevoie de timp liber şi nu de bani în plus.

Mulţi văd în Mall un loc relaxant, un loc unde îţi face plăcere să te plimbi, să faci shopping, să admiri vitrinele frumos aranjate ale magazinelor de lux. Din acest motiv, lumea consideră că şi un job într-un astfel de loc este ceva frumos. Din păcate, nu este deloc aşa. Este ca şi cum ai sta blocat la pat în Paradis. Vezi, admiri, dar nu te poţi bucura. Aş dori ca cei care se gândesc să aplice pentru un job în Mall, să se gândească de două ori înainte să o facă, pentru că pot fi foarte dezamăgiţi și își vor irosi timpul degeaba!

Sursa foto: cotidianul.ro, ziarulatac.ro

Vlăduț Sasu
Vlăduț Sasu
Sunt o persoană optimistă şi dornică să afle lucruri noi. Îmi place să scriu şi să îmi exprim părerile despre subiectele de actualitate. Consider că tinerii sunt principalii vectori ai schimbării în societatea romanescă şi că viitorul acestei ţări este în mâinile lor. În rest, sunt un tânăr cât se poate de normal cu preocupări specifice vârstei. Îmi dau seama când fac greşeli şi încerc să nu le mai repet.
RELATED ARTICLES

Most Popular