Tattoo-Girls-Wallpaper-Copy

Tatuajele sunt în ziua de astăzi un „accesoriu” foarte la modă. De fapt, ele înregistrează cea mai mare popularitate de care s-a bucurat vreodată acest tip de pictură pe trup. Ei bine, eu nu sunt nici pro, nici contra, însă dacă vorbim despre cum văd eu un om, pot spune că îl văd fără un tatuaj pe corp.

Pentru început, să luăm în discuție diversiunea creată pe acest subiect, mai ales pe internet: sunt tatuajele periculoase?
Oamenii de ştiinţă din Marea Britanie avertizează că toxinele din cerneala folosită la tatuaje ar putea fi absorbite în corp, unde pot genera cancer. Într-un raport publicat de Public Health England se arată că „unele cerneluri sunt comercializate fără date însoţitoare, iar compoziţia lor nu este ştiută”.

Un studiu efectuat de Jorgen Serup, profesor de dermatologie la Spitalul Universitar din Copenhaga, a descoperit că 13 din cele mai folosite 21 de cerneluri din Europa conţineau substanţe cancerigene. Prin urmare, milioane de europeni sunt tatuaţi cu substanţe chimice de origine necunoscută.

Referitor la motivele pe care le iau în calcul atunci când decid să-și coloreze pielea, iubitorii de tatuaje ar invoca, probabil, suficiente: „vreau să-i arăt persoanei iubite cât de mult o iubesc, vreau să am ceva care să mă reprezinte, vreau să fiu unic, vreau să marchez o reușită, sau pur și simplu vreau să schimb ceva la mine”.
Ei bine, persoana iubită nu va fi mai liniștită în privința dragostei pe care i-o porți datorită unui tatuaj, unic oricum ești, dacă tocmai ai avut parte de o reușită poți da o petrecere, nu să îți colorezi corpul, iar dacă vrei sa schimbi ceva la tine, încearcă să fii mai blând, mai bun, încearcă să iubești mai mult! Dacă ultimul tău argument e „pentru că așa vreau și punct”, ar trebui să ții cont de următoarele sfaturi:

1. Un tatuaj trebuie să arate în primul rând bine și apoi să însemne ceva. Trebuie să fii mai mult decât extrem de atent la modelul pe care îl alegi. Este jenant să îți tatuezi numele iubitului pe posterior, o ancoră pe braț sau „Te iubesc, Vasilica” în dreptul inimii.

2. Nu îți alege tatuajul gândindu-te: „Vai, dar oare o să îl mai vreau și când voi fi bătrân?!” Logic că nu o să îl mai vrei! Pe bune, ce tatuaj există pe lumea asta care să se asorteze cu placa dentară, chelia și mersul în baston? Cu siguranță va exista un moment în care vei fi o bunicuță respectabilă și nu cred ca va fi foarte plăcut să le dai explicații nepoților despre tatuajul tribal de pe brațul tău sau despre fluturașul de pe gât.

3. În funcție de locul în care este făcut, îți condiționează ținutele pe care le porți. Nu te poți îmbrăca cu o rochie super elegantă și pe braț sau pe gleznă să ți se vadă un ditamai tatuajul, mai ales dacă este vorba despre o cina formală.

4. După ce ai început cu unul, este foarte greu să te limitezi doar la atât. Din experiența celor care au tatuaje, acestea dau dependență iar chiar dacă crezi că te vei limita la unul „micuț și drăguț”, de cele mai multe ori sfârșești prin a avea cinci-șase, asta în cel mai bun caz.

5. Nu te tatua atunci când ai băut. Dacă recurgi la asta pentru a-ți face curaj, s-ar putea să te trezești cu un tatuaj mai mult decât penibil.

Și, cel mai important, asigură-te că mergi la un salon unde se respectă normele de igienă și unde poți beneficia de servicii profesioniste!

 

Sursă foto: freedwallpaper.com