marți, iunie 25, 2024
Recrutare IQool
AcasăEducație & carierăJob și internshipDe ce sa mergi la un concert live

De ce sa mergi la un concert live

Există persoane care nu înțeleg experiența unui concert live, oameni care preferă să asculte albumele artiștilor acasă. Sau persoane care nu-și pot explica cum pot unii să-și arunce banii pentru a merge să stea în picioare, cu muzica răsunându-le în tot organismul, lipiți de alte sute de persoane. O experiență la un concert live se poate transforma în ceva extraordinar. Indiferent de locație sau bani, un concert live se trăiește atât de cel de pe scenă, cât și de spectator, în moduri diferite, la intensități diferite.

Un concert cu muzică live înseamnă mai mult decât să asculți o formație. Niciun videoclip văzut pe Youtube, Facebook sau mai știu eu pe unde, nici măcar CD-ul de acasă nu te pot face să simți starea pe care doar un concert ți-o poate da. Un concert transmite emoție, transmite o stare, transmite ceea ce nicio melodie ascultată în altă parte nu o poate face. Un concert este o artă, iar arta este făcută să transmită, să-ți rămână întipărită nu în minte, ci în suflet. Libertatea prin care se exprimă cei de pe scenă te introduce de fiecare dată într-o atmosferă, unde inimile tuturor spectatorilor devin una singură. Artistul te face să uiți de realitatea în care trăiești zi de zi, te cheamă să dansezi și să cânți cu el, te face să îl descoperi și să te descoperi și pe tine odată cu el.

Experiența live

O experiență live poate deveni ceva inegalabil sau din contră, poți realiza că nu-ți mai dorești să vezi artistul pe scenă. Un concert te poate face să îndrăgești trupa și mai mult, te poate face să descoperi muzică nouă: artiști ce cântă în deschidere sau invitați speciali. Adevărata experiență a unui artist se simte în concerte, și nu acasă, ascultându-i albumul. Să te afli într-o mulțime de suflete ce vibrează pe ritmurile unei piese este ceva ce nu poate fi comparat cu niciun alt mijloc de a asculta și a simți muzica. Când mergi la un spectacol cu muzică live te eliberezi de tot. Gândul, ochii și urechile îți stau numai la concert. Ocazional, poate și la persoana din dreapta.

Evenimentul artistic te poate surprinde, de la invitați speciali, colaborări inedite, la piese cântate într-o manieră cu totul diferită sau alte surprize pregătite de artist pentru publicul său. Pentru câteva zeci de minute uiți de tine, uiți de tehnologie și devii unul cu energia transmisă: abia atunci poți spune că trăiești cu adevărat momentul. Iar conexiunea trup-minte-suflet se face prin dans, îmbinat cu muzică.

Cu toții avem nevoie din când în când de pauze de la realitate și de o fugă în altă lume. Iar câteodată locul pe care e nevoie să îl explorăm e același cu cel în care cântă artistul preferat. Tot ce vezi în jurul tău, toți oamenii și toate imaginile contribuie la realizarea unei experiențe frumoase. Iar momente ca acestea te urmăresc o viață întreagă.

Experiența live îți ocupă toate simțurile. Rămâi cu dureri în gât și voce răgușită, țiuit în urechi și cele mai frumoase imagini. Există și experiențe neplăcute, care însă se pot transforma într-unele dintre cele mai frumoase povești, după ce muzica s-a oprit de mult timp.

concertexp

Întâlnirea cu artistul/formația pe care îl/o admiri

Sentimentele și emoția ce apar atunci când ești la câțiva pași de cel pe care îl admiri nu pot fi descrise în cuvinte. Ești pur și simplu împlinit. Abia când reușești să treci de vizionarea de pe Youtube și să îți vezi artistul manifestându-se în fața ta, realizezi ce înseamnă cu adevărat arta. Pe un artist nu îl poți cunoaște de la TV sau dintr-un clip de pe Internet. Trebuie să te afli în aceeași cameră cu el, indiferent de cât de mare este încăperea de concert, trebuie să îl vezi pe scenă. Energia, dansul și cântatul alături de cel din fața ta te fac să trăiești momentul și ceea ce un artist îți oferă. Când îți întâlnești idolul sau pur și simplu pe un artist pe care îl admiri, vei simți mai mult decât o satisfacție. Și după fiecare concert, indiferent dacă artistul s-a ridicat așteptărilor tale sau te-a dezamăgit, rămâi cu ceva.

concertart

 Socializare

La un concert te simți bine alături de prieteni, împreună cu o fată frumoasă sau pur și simplu cu o bere în mână. Dacă nu ți-ai găsit prieteni care să împărtășească experiența live, nu e un motiv să stai în casă și să-ți plângi de milă, fiindcă nu ai avut cu cine merge. O să întâlnești alte zeci, sute, mii de persoane asemenea ție: un concert e un motiv în plus de a cunoște și de a crea legături cu oameni noi. Să mergi la un concert e un lucru pe care îl faci pentru tine, nu pentru alții. Poate la început e ciudat, dar odată ce a început muzica, toți devin un singur suflet ce vibrează pe acordurile liniilor melodice. Muzica conectează oameni, ajută la o integrare socială mai bună, pentru ca toți străinii să se simtă cât mai apropiați.

concert22

În luna martie, printre artiștii români care au concert în București se numără:

Vunk -6 martie 2014, Hard Rock Cafe

Direcția 5-7 martie 2014, Teatrul Elisabeta

Grimus-13 martie 2014, Club Colectiv

Vama-14 martie 2014, True Club

Voltaj-20 martie 2014, Sala Polivalentă

El Negro-29 martie 2014, Cinema Scala

Câțiva dintre artiștii străini care concertează la noi:

Goran Bregovic- 6 martie 2014, Sala Palatului

Metal All Stars– 24 martie 2014, Romexpo

Marc Anthony– 19 mai 2014, Sala Palatului

Bob Dylan-25 iunie 2014, Sala Palatului

Thirty Seconds to Mars-4 iulie, Romexpo

 

sursa foto: weheartit.com

RELATED ARTICLES

Most Popular