tumblr_n84qfhNH7F1sxelg5o1_500

[quote align=”center” color=”#999999″] „Sportul este religia fizicului.” – Ovidiu Kerekes[/quote]

Dintotdeauna oamenii au încercat să arate cât mai bine și să se îngrijească indiferent care ar fi fost împrejurările. Corpul este eticheta noastră și oricât de mult am nega asta știm cu toți că exteriorul contează mai mult sau mai puțin, pentru majoritatea dintre noi. Pe lângă faptul că mișcarea fizică ajută la îmbunătățirea aspectului nostru, ea este ideală și pentru sănătate. Ei bine, atunci când vine vorba de cea din urmă, sportul nu mai este o opțiune, ci, din contră, ar trebui să fie o necesitate. Probabil că la început, după prima ședință de fitness sau aerobic va veți simți extenuați și lipsiți de chef, însă cu timpul efectele nu vor întârzia să apară.

Sportul aduce o mulțime de beneficii corpului nostru, de aceea ar fi ideal să nu îl exludem din program. Sunt multe scuze care ne împiedică să ne îndreptăm pașii spre o sală de fitness și să ne pierdem acolo câteva ore, însă 24 de ore pe zi are toată lumea și în realitate totul ține de priorități. Toți avem același timp și oricât de ocupați sunteți, dacă vă doriți o schimbare în bine vă spun sigur că veți găsi timpul necesar pentru a o face. Știu că pare un clișeu, că peste tot auziți cum că o viață sănătoasă trebuie să cuprindă și mișcare fizică, așa că nu voi încerca să vă fac să mă credeți, ci vă sfătuiesc să vă gâdilați curiozitatea și să vă încercați rezistența într-o sală de fitness pentru câteva săptămâni.

tumblr_m6w9v1mGqm1rq7oczo1_500

 Până atunci, haideți să vedem cinci dintre cele mai importante motive pentru care ar fi bine să facem sport (mai des):

1. Energie. De multe ori se întâmplă să ajungi la sală lipsit de chef, obosit, sleit de puteri, cu dureri de cap și așa mai departe. Sportul este ca un medicament natural, îți înlătură treptat toate durerile și îți oferă o senzație de bine. Mai mult decât atât, după un antrenament intens vei simți cum capeți energia de care aveai atâta nevoie.

2. Optimism. Sportul te scoate de fiecare dată din stările proaste care ne supără uneori pe fiecare dintre noi. Daca ești supărat, trist, dezamăgit, dacă nu ai luat un examen, dacă te-ai certat cu vreun prieten sau cu iubitul/iubita, există ceva ce te va scoate imediat din depresii și acel lucru se ascunde în interiorul sălii de fitness. Fericirea, relaxarea, încrederea în sine și optimismul sunt doar câteva dintre sentimentele pe care le obții după antrenamente.

3. Sistemul imunitar. Deși pare destul de complicat, să faci mișcare este de fapt la îndemâna oricui. Chiar și dacă tragi pe tine o pereche de pantaloni sport și un tricou și ieși la alergat, acest lucru îți va aduce beneficii fără discuții. Ca să nu mai vorbim că din momentul în care începi să faci sport regulat, îți obișnuiești corpul cu un anumit stil de viață, categoric mai sănătos, lucru care va contribui și la îmbunătățirea sistemului tău imunitar.

4. Socializare. Când mergi la o sala de fitness, nu ai cum să nu îți faci noi prieteni. Fie că la început totul se rezumă la discuții scurte și aparent seci, aceste dialoguri cu persoane care sunt acolo pentru aceleași motive pentru care ești și tu, te vor face să privești lucrurile altfel, iar relațiile de prietenie nu vor întârzia să apara. Oamenii ajung să se cunoască mai ușor și mai bine dacă îi găsești în locurile potrivite.

5. Odihna. Sportul necesită efort. Energia consumată și efortul depus la sală te vor face să îți dorești să te odihnești, să scapi de insomniile neplăcute și să transformi nopțile interminabile în ore minunate care îți încarcă bateriile, atât la propriu cât și la figurat.

tumblr_n84qqvLwMQ1sxelg5o1_500

Acestea fiind spuse, băgați-vă căștile în urechi și treceți la treabă!

Sursă foto: https://www.tumblr.com/