marți, aprilie 16, 2024
Recrutare IQool
AcasăEducație & carierăJob și internshipDe ce nu îmi place să alerg în parc

De ce nu îmi place să alerg în parc

Beneficiile practicării unui sport sau a mişcării, în general, sunt cunoscute. Motivele pentru care oamenii fac mişcare sunt diverse. Vor să slăbească, vor să se întreţină, vor să socializeze, vor să arate ca actorul/actrița favorit(ă) sau o fac din simplul motiv că le dă o stare de bine. Oricum, mişcarea este bună. Am observat o creştere a numărului persoanelor care ies în parcuri şi aleargă.

sexy as hell

Ca om care a susţinut mereu sportul şi a încurajat lumea să facă sport, acest fapt mă bucură. Dacă ne referim doar la Bucureşti, parcurile sunt destule, frumoase şi pline de oameni care chiar fac mişcare. Până să ajung în capitală, nu m-am gândit niciodată să încerc să alerg în parc. Făceam destul sport, aşa că nu aveam de ce. Acum situaţia s-a schimbat, aşa că a trebuit să încerc o alternativă. Mi-am făcut curaj şi am plecat motivat spre parcul de lângă mine. Dar iată că există și câteva argumente pentru care alergatul în parc nu este tocmai plăcut! Poate le-aţi observat şi voi…

1. Este aglomeraţie şi trebuie să ocoleşti mai mereu lumea din jurul tău.

2. Simţi că toată lumea se uită la tine şi te analizează. Judecăm şi ne comparăm cu alţii de fiecare dată când ieşim pe stradă. Am auzit multe persoane care ar dori să iasă în parc să alerge, dar nu o fac pentru că le este ruşine. Sunt grasă. Nu îmi place să mă vadă lumea aşa.”

3. Bicicliştii se cred la raliu. Bicicliştii folosesc parcurile ca pe o pistă în care îşi pot demonstra viteza şi îndemânarea. Deşi au culoare speciale, nu le utilizează întotdeauna. Alergi şi vezi că vine un individ cu viteză spre tine, iar în ultimul moment virează la câţiva centimetri de tine.

4. Animalele. Personal, am o teamă faţă de câini, aşa că de fiecare dată când am întâlnit un câine în parc, fie m-am oprit din alergat, fie am încetinit şi am făcut o curbă mare pe lângă el. Replica proprietarului vine mereu: Stai liniştit! Nu muşcă.” Da bine, cum zici tu.

5. Denivelările trotuarului. În câteva din parcurile în care am fost, asfaltul are veritabile cratere sau simple denivelări. Poţi oricând să te împiedici şi să iei o căzătură ca cele pe care le luai în copilărie.

O alternativă a parcurilor sunt sălile de sport. Sigur, alergatul pe bandă se poate dovedi plictisitor şi abonamentul costă. Dar dacă nu vrei să nu te întâlneşti cu problemele enumerate mai sus, sala de sport este o opțiune viabilă.

Trebuie să recunosc că alergatul într-un parc are şi părţi plăcute. Peisajele sunt deosebite, aerul este mai curat, iar când oboseşti, te poţi relaxa pe o bancă. Fie că alegi să mergi în parc, la o sală sau într-un complex sportiv, important este să faci sport.

Fii Cool! Fii IQool! Fǎ sport!

Sursa foto: www.iran-daily.com, someecards.com.

Vlăduț Sasu
Vlăduț Sasu
Sunt o persoană optimistă şi dornică să afle lucruri noi. Îmi place să scriu şi să îmi exprim părerile despre subiectele de actualitate. Consider că tinerii sunt principalii vectori ai schimbării în societatea romanescă şi că viitorul acestei ţări este în mâinile lor. În rest, sunt un tânăr cât se poate de normal cu preocupări specifice vârstei. Îmi dau seama când fac greşeli şi încerc să nu le mai repet.
RELATED ARTICLES

Most Popular