duminică, iulie 14, 2024
Recrutare IQool
AcasăEducație & carierăJob și internshipDe ce NU este bine să refolosiți sticlele de apă?

De ce NU este bine să refolosiți sticlele de apă?

Motivul pentru care NU este bine să refolosiți sticlele de apă

De multe ori ne aflăm în următoarea situație: Plecăm undeva (liceu/facultate/serviciu/plimbare) și avem sigur prin casă o sticlă deja folosită de apă. Ce rost ar avea să cumpărăm din oraș alta când o putem refolosi pe cea de-acasă?

Chiar dacă avem intenții pure, din motive ecologice și economice, reutilizarea unei sticle de apă NU este deloc o idee bună din punct de vedere sanitar.

La naștere corpul uman este alcătuit din 75% apă. Cu alte cuvinte, ne naştem mai puţin umezi decât un cartof (care are 80% apă), dar depășim bananele (care au 74% apă). 

NU este bine să refolosiți sticlele de apăOdată ce creştem şi ne dezvoltăm, începem treptat să ne uscăm. Şi cu cât trăim mai mult, cu atât ne uscăm mai mult. Mai exact, la doar un an după naştere, corpul unui bebeluş conţine apă în proporţie de 65%, cu 10 procente mai puţin comparativ cu un an în urmă, indică U.S. Geological Survey.

Mai mult, la maturitate, bărbaţii sunt 60% apă, iar femeile 55%. Cât despre persoanele în vârstă, ele conţin doar 50% apă.

Așadar, consumul de apă zilnic și regulat este important. Un adult obișnuit, cu o masă corporală normală, ar trebui să bea de la 1,5 până la doi litri. Ba mai mult, dacă nu consumăm prea multe legume trebuie să bem cel puțin doi litri de apă.

Din acest motiv, mulți oameni umblă cu o sticlă mică de apă după ei. Sticla trebuie aruncată după ce apa din ea a fost băută. Reumplerea ei favorizează apariția bacteriilor potențial purtătoare de boli.

Ce trebuie să facem?

Un studiu recent a subliniat că o sticlă reutilizată de mai multe ori conține de 20 de ori mai multe bacterii decât castronul unui câine și de 100 de ori mai multe decât vasul de toaletă.

Astfel este de preferat ca oamenii să folosească un recipient de sticlă sau de inox, recipiente care sunt mai puţin generatoare de bacterii.

Sursă: www.rador.ro ; www.descopera.ro

RELATED ARTICLES

Most Popular