De ce îmi place să mă uit la Ted Talks

  0
  233

  tedtalksTrebuie să recunosc că resimțeam o reticență și o rezistență foarte mare față de ele. Acum ceva vreme. Eram probabil ușor mai idealistă și aveam impresia că nu mai am ce să învăț din niște filmulețe cu niște oameni care știu să vorbească bine.

  Recent (nu mai știu să definesc acest concept) am descoperit că am ce învăța din ele. Și că pot să le percep și să le trec prin propriile filtre ale gândirii. Și eventual să le interpretez. în așa fel încât să aibă o anumită semnificație pentru mine.

  Să-nsemne ceva. Ele înseamnă oricum un sau mai multe ceva-uri.

  Mi-am dat seama că ele vorbesc unui număr atât de mare de oameni și fiecare le internalizează pe baze experimentale. Baza empirică încă există. Temele pe care le abordează sunt atât de variate încât e practic imposibil să nu găsești cel puțin un filmuleț care să te inspire. Mie, personal, îmi plac cele care vorbesc despre creativitate, geniul creativității, inspirație și te pur și simplu ambiționează să nu-ți lași visele/visurile să se evapore.

  Aș vrea să recomand tuturor, în special celor care încă nu și-au lăsat copilăria să-i părăsească complet, tinerilor care vor să facă ceva cu viața lor și încă nu știu cum s-o facă, să urmărească niște Ted Talks care i-ar putea determina să meargă înainte și să nu renunțe la ceea ce-și doresc.

  Am și câteva preferate, aș vrea să le recomand celor care sunt curioși sau pur și simplu vor să se convingă că nu vorbesc în necunoștință de cauză:

  • Elizabeth Gilbert, autoarea best seller-ului „Mănâncă, roagă-te, iubește” vorbește despre creativitate și geniul creator.

  Clipul îl puteți găsi aici.

  • Sarah Key vorbește despre poezie și cum te pot ajuta cuvintele

  Clipul îl puteți găsi aici.

  Să vă bucurați de ele și mai ales să considerați că aveți ceva de învățat din fiecare cuvânt pe care îl auziți.

   

  Redactor: Alexandra – Georgiana Andrei

  Sursă fotografie: www.ted.com

   

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.