miercuri, iunie 19, 2024
Recrutare IQool
AcasăEducație & carierăDe 1 decembrie, sărbătoreşte la Restaurant Elisabeta cu preparate culinare savuroase şi...

De 1 decembrie, sărbătoreşte la Restaurant Elisabeta cu preparate culinare savuroase şi spectacole inedite. Petrecerea începe pe 29 noiembrie şi se termină abia pe 2 decembrie. Sărbătoreşte la Restaurant Elisabeta!

„Turandot’’ deschide seria spectacolelor eveniment miercuri, 29 noiembrie, ora 20:00. Spectacolul este un basm scris de Carlo Gozzi în stilul  Commedia dell’arte în 1762, inspirată, se pare, după o poveste persană din colecţia „O mie şi una de zile” (a nu se confunda cu ”O mie şi una de nopţi”) scrisă de către François Pétis de la Croix. Este povestea unei prinţese a cărei mână îi este promisă pretendentului care va reuşi să dezlege trei ghicitori.

Spectacolul nu este o creaţie Commedia dell’arte, dar sunt presărate elemente ce fac referire; atât cât trebuie. Puţină sare şi puţin piper. Alb şi negru. Actorii sunt o bucurie, emană tinereţe şi talent prin toţi porii. De fapt, asta înseamnă ‘’Turandot’’: tinereţe şi talent. Împreună am reuşit să aducem în concret o lume pe cât de fictivă, pe atât de rezonantă cu noi.”Turandot” este un organism viu care îşi urmează evoluţia firească.

Pentru informaţii suplimentare, https://goo.gl/pCo3H8.

Pentru bilete online, https://goo.gl/Wp29J9.

De 1 decembrie, v-am pregătit un concept nou, “Te cunosc din mahala”. Ne întoarcem în timp, şi plasăm totul într-un cadru interbelic, când consacraţii Marin Teodorescu, Romica Puceanu, sau chiar Maria Tănase cântau şi încântau înalta societate a vremii respective.

În cadrul acestui show, voci actuale celebre ale muzicii lăutăreşti vor intra sub pielea unor alţi mari lăutari, imitându-le atât muzica, jocul, cât şi personalitatea acestora.

Vom readuce la viaţă aşadar cântăreţi consacraţi ai secolului trecut, din frumoasa perioadă interbelică, iar voia bună şi distracţia vor fi definitorii. În fiecare seară în care ne vom aduna în „mahalaua” noastră elegantă, ne vom distra şi vom petrece în stil interbelic, iar după cum v-am obişnuit deja, nu vor lipsi delicatesele şi băuturile specifice.

Pentru informaţii suplimentare, https://goo.gl/b5JTjV.

Pentru bilete online, https://goo.gl/rYqPcX.

 

 

RONA HARTNER, cea supranumită de presa din ţara de adopţie (Franţa) „Tornada” este, fără îndoială, o explozie de energie şi talent, contaminând instantaneu cu poftă de viaţă pe orice interlocutor.

Întotdeauna i-a plăcut să considere însă că seva şi-o trage din ADN-ul folcloric românesc.

Şi de la „Doina din Maramureş” culeasă de Maria Tănase (cu care a intrat la Academia de Teatru din Bucureşti) până la concertele alături de DJ celebri precum Click, Tagada, Chantel pe plaja de la Rio sau Ibiza, într-adevăr, temele tradiţionale ale muzicii româneşti au fost nelipsite din repertoriul Ronei.

Aşa s-a născut  firesc  spectacolul integral dedicat „Păsării Maiestre” la Centenar – NATURA, în regia lui Laurenţiu Azimioara. Un spectacol de muzică, dans, teatru, emoţie.

Varianta prezentată în Bucureşti pe 2 decembrie, la  Restaurantul Elisabeta, este una adaptată „Micului Paris”: nu vor lipsi piesele de rezistenţă din repertoriul folcloric sau lăutăresc omagiat cu această ocazie  (“Bate vântul frunzele”, “Cobzarul”, “Bun îi vinul ghiurghiului”, “Mărie şi Mărioară”, “Cine iubeşte şi lasă”, “Lung îi drumul Gorjului”, “Târgoviştea”, “Mă dusei să trec la Olt”, “Un ţigan avea o casă”, “Ciuleandra”, “Ciocârlia” etc.), nici interpretarea actoricească dată pieselor de formaţia artistică a Ronei dar se va lăsa loc interacţionării cu publicul venit să petreacă timp de 2 ore ca în vremurile în care …Maria Tănase cânta printre noi.

Pentru informaţii suplimentare, https://goo.gl/gUpkui.

Pentru bilete online, https://goo.gl/srRwRx.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular