Vorbind despre dating în această perioadă neprietenoasă, vorbim clar despre emoțiile pe care le avem, despre metoda de a avea un date în siguranță și ce ne dorim noi, cu adevărat, de la această perioadă.
Emoțiile noastre, în plină pandemie, au început să devină mult mai fragile, deoarece lipsa socializării e în prim-plan. Stând doar noi cu gândurile noastre ar trebui să avem o educație emoțională extraordinară, fiindcă gestionarea acestora nu este atât de simplă precum credeam înaintea acestei perioade. Nu aveam de ce să ne întrebăm pe cine am în jurul meu sau pe cine nu am, fiindcă mulți dintre noi eram mereu înconjurați de oameni, ajungând să ne dezechilibreze propriile întrebări în raport cu viața noastră emoțională sau sentimentală.
Tinder este o aplicație de rețea geosocială americană și întâlniri online care permite utilizatorilor să gliseze în mod anonim, pentru a aprecia sau a nu aprecia alte profiluri pe baza fotografiilor lor, a unei mici biografii și a intereselor comune. Odată ce doi utilizatori s-au „potrivit”, aceștia pot face schimb de mesaje. Majoritatea din cei care folosesc Tinder-ul sunt persoane de 18-29 de ani (62%).
Tinder a ajuns să fie o platformă destul de sigură pentru dating, mai ales după ultimul update, când creatorii acestei aplicații au implementat funcția de apel video, pentru a vedea înainte să ieșim la date cu o persoană de pe Tinder dacă într-adevăr e persoana care s-a afișat în poze, sau e vorba de un cont fals. A doua siguranță a acestei aplicații e cea fizică, pentru că se știe deja dinainte ce se caută pe o aplicație de acest gen, iar pentru a evita riscul în această perioadă de a ne îmbolnăvi cu noul virus, putem să cunoaștem persoane în modul virtual fără să fim nevoiți de un contact fizic de la începutul interacțiunii.
Vorbind cu mai mulți oameni, știind că înainte obișnuiau să fie în căutarea „sufletul lor pereche”, aceștia au început să își instaleze aplicații pentru dating (ex. Tinder), deoarece blocajele apărute în această pandemie îi împiedicau să cunoască persoane noi în lumea reală. Am aflat, în urma conversației cu ei, că această aplicație e chiar mai folositoare decât credem, de fapt. Majoritatea o folosesc pentru a primi o oarecare atenție, pentru a avea un schimb de energii cu o persoană de sex opus și nu numai, pentru prezența acestuia/acesteia sau poate chiar din lipsă de afecțiune și pentru a avea parte de un date, fie acesta social sau romantic.
Dar părerile sunt împărțite, datorită faptului că alte persoane au spus că nu mai au energia necesară de a cunoaște persoane noi, iar acest timp preferă să îl petreacă cunoscându-se mai mult pe sine și concentrându-se cât mai mult pe propria cunoaștere și interesele proprii.
Întrebând aleatoriu câteva persoane și vorbind cu ei despre acest subiect, am ales să vă împărtășesc și vouă răspunsurile lor, poate vă regăsiți:
Pentru mine, această perioadă a fost una destul de bună privind date-urile în pandemie, instalându-mi Tinder, am început să ies la mult mai multe date-uri, probabil din cauza faptului că înainte eram mereu înconjurat de oameni și după ce am ajuns să fiu mult mai mult singur decât ar fi fost necesar, mi-am dat seama că aș avea nevoie de o oarecare prezență feminină, bineînțeles, avem nevoie mereu de afecțiune sau de o prezență din partea unei persoane de sex opus, dar această pandemie mi-a demonstrat că ce e puțin e puțin. Iar de virus nu mi-a fost neapărat frică, am decis să-mi aleg nevoile înaintea fricii.
În această pandemie am observat că foarte multe persoane, chiar și eu, suntem în stare de multe lucruri pentru a avea parte de un gram de afecțiune. O fată a străbătut tocmai 200 de kilometri pentru a ne cunoaște, date-urile au continuat și fata a mai străbătut de câteva ori aceeași distanță doar pentru simplul fapt, că după spusele ei, se simțea singură și avea nevoie de o oarecare afecțiune sau, pur și simplu, își dorea să cunoască pe cineva. Oricum, lucrurile s-au sfârșit la fel de repede așa cum au început, ne doream lucruri diferite, deci nu a fost un final fericit precum vedem în filmele romantice.