Site-ul societatesicultura.ro lansează campania „Dascăl vs. Prestator de servicii – rolul profesorului în România secolului XXI”. Campania va avea loc în perioada 21 noiembrie – 15 decembrie, urmând două direcții: publicarea de articole tematice și organizarea unor evenimente care să aducă la aceeași masă reprezentanți ai învățământului preuniversitar și universitar, într-o discuție cu elevi și studenți despre educație și viitorul său.

Scopul campaniei este reprezentat de identificarea rolului și statutului pe care profesorul îl deține în prezent în unitatea de învățământ și la nivel societal.

afis Dascăl vs. Prestator de servicii

Considerăm că urmăm suficient de mulți ani de școală cât să avem șansa de a găsi profesori care să ne inspire. Sau cât să identificăm probleme care să ne revolte. Nu ne propunem să continuăm așa numita luptă între generații, punând față în față tabăra profesorilor cu cea a elevilor. Vrem să dezbatem sincer condiția profesorului în contextul care ne e cel mai ușor de analizat: România secolului XXI. Care este rolul acestuia conform normelor societății și care e rolul pe care și-l asumă, de fapt? Vrem să discutăm despre aceste aspecte, să aflăm despre acei profesori care încă își practică meseria cu pasiune, vrem să aflăm părerea elevilor și studenților despre cei care îi îndrumă de la catedră și viceversa. Să promovăm acel sistem educațional firesc, care formează nu doar meserii, ci și oameni și caractere, prin oferirea unor exemple de bune pratici. Nu fugim nici de identificarea problemelor, dar considerăm că identificarea defectelor nu e suficientă, ea trebuie alăturată cultivării calităților și punctelor forte.

Reguli pentru redactarea articolelor:

1. Toate articolele vor fi trimise la adresa delia@societatesicultura.ro, în format tip doc; în subiect se vor menționa numele autorului și al articolului.

2. Materialele vor fi redactate cu Times New Roman, 12, spațiu 1.5.

3. Articolele vor avea 500-800 de cuvinte.

4. Materialele vor fi însoțite de o poză relevantă pentru articol, în format landscape. În cazul în care aceasta este preluată de pe internet, se va menționa sursa (link). În caz contrar, copyright-ul (autorul pozei, arhiva personală etc.)

6. Se vor folosi diacritice și se vor respecta regulile ortografice şi de punctuaţie.

7. Citatele vor fi indicate fie prin ghilimele („și”), fie prin fontul italic.

8. Orice preluare va fi menționată, iar referințele vor fi numerotate cu cifre arabe.

Materialele vor apărea în exclusivitate pe societatesicultura.ro.

societatesicultura.ro

Activitatea site-ului societatesicultura.ro a început ca parte a Cercului de Societate şi Cultură din Facultatea de Istorie, înfiinţat în martie 2011. După mai bine de doi ani de blogging colectiv și întâlniri cu invitați deosebiți, echipa CSC a lansat proiectul societatesicultura.ro. Site-ul conține articole dintr-o arie largă de domenii – istorie, literatură, sociologie, film, artă, teatru, comunicare, antropologie etc. societatesicultura.ro nu se vrea numai un site cultural, ci un reper. Facem parte dintre acei tineri care cred că România e o țară minunată, care au ales să rămână acasă. Prin acest proiect vrem să creăm o comunitate a celor care nu așteaptă ca lucrurile să fie altfel, a unor oameni responsabili, cu inițiative, creativitate și un pic de curaj.