Daniel Prodan, unul dintre jucatorii Generației de Aur, s-a stins din viață

Daniel Prodan, unul dintre jucătorii Generației de Aur, s-a stins din viață.

O veste tragică a zguduit lumea fotbalului românesc. Daniel Prodan, unul dintre jucătorii Generației de Aur, s-a stins din viață la vârsta de 44 de ani după ce a suferit miercuri (16 noiembrie) un infarct.

Născut la 23 martie 1972 în Satu Mare, Daniel Prodan a fost unul dintre ce mai mari fundași pe care i-a avut fotbalul românesc.

Bogdan Stelea, Dan Pentrescu, Miodrag Belodedici, Daniel Prodan, Dorinel Munteanu, Ion Vlădoiu, Costel Gâlcă, Viorel Moldovan, Ilie Dumitrescu, Gheorghe Hagi – 11 nume, milioane de emoții. Acești jucători au făcut parte din Generația de Aur, echipă care ne-a adus cele mai multe motive de mândrie din istoria fotbalului românesc. Din păcate, Daniel Prodan este primul jucător al Generației de Aur care încetează din viață. Dacă ar fi mai trăit o singură zi, ar fi avut ocazia să sărbătorească 23 de ani de la meciul Țara Galilor – România 1-2, partidă în care s-a născut Generația de Aur. Această echipă ajungea pană în sferturile de finală.

Pe 17 noiembrie 1993 s-a disputat partida care ne-a trimis în SUA. România a înscris prin Gheorghe Hagi (32) și Florin Răducioiu (83), iar britanicii prin Saunders (61). Gazdele au ratat și un penalty, prin Bodin, care a trimis balonul în transversală.

În minutul 84, scorul era 2-1 pentru România, Ryan Giggs a dat mingea pe lângă Prunea, iar Prodan a venit din spate și a respins mingea care se ducea spre poarta goală.

Clasament final: 1. România 15 p (29-12), 2. Belgia 15 p (16-5), 3. Cehoslovacia 13p, 4. Țara Galilor 12 p, 5. Cipru 5 p, 6. Feroe 0 p. S-au calificat direct primele două echipe.

Prodan a fost unul dintre cei mai buni fundași ai echipei naționale din toate timpurile și un neuitat număr „3”. La Campionatul Mondial din SUA a fost integralist, evoluând contra Columbiei, Elveției, SUA , Argentinei și Suediei.

”N-am fost Hagi, n-am fost nici Popescu! Dar am fost cel mai bun număr 3 din țară, la vremea mea! Am și-acum imprimat numărul 3 pe piele! În carieră, ori am jucat tot meciul, ori n-am jucat deloc. N-o să vedeți meciuri în care să intru în minutul 74”, Didi Prodan – 54 de selecții la națională și un gol.

Sursă foto: click.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here