marți, mai 17, 2022
Recrutare IQool
AcasăEducație & carierăJob și internshipDama cu camelii: Despre o dragoste care trece dincolo de file

Dama cu camelii: Despre o dragoste care trece dincolo de file

Mă cuprinde un fior pe șira spinării când aud numele acestei cărți. Am citit-o când eram la liceu și îmi aduce aminte de fiecare dată de perioada aia încărcată de tot felul de sentimente, trăiri, planuri date peste cap, ambiții, care mereu ne rămân întipărite în minte.

0_83436600_1309127896

Romanul Dama cu Camelii, scris de Alexandre Dumas-fiul, este unul care știe cum să atingă coarda sensibilă a cititorului cu ajutorul scenelor de o emoție ieșită din comun. Te face să urmărești îndeaproape întâmplările prin care trec cele două personaje în rol principal, te captivează încă de la început și te acaparează cu un amalgam de sentimente: de la bucurie, la uimire și tristețe. Un lucru impresionant care te face să prețuiești această carte și mai mult este că se bazează pe fapte reale, din viața autorului, care s-a îndrăgostit iremediabil de curtezana Marie Duplessis.

Alexandre Dumas-fiul ne spune povestea lui Armand Duval, un tânăr nu foarte înstărit, care se îndrăgostește de Marguerite Gautier, o curtezană fermecătoare, pe cât de gingașă pe atât de frumoasă, care îi dă lumea peste cap. La început sentimentele nu sunt reciproce, însă treptat cei doi ajung să se cunoască, iar Marguerite vede în Armand un bărbat grijuliu, atent, care o iubește necondiționat și sentimentele dintre ei devin tot mai puternice. Marguerite ducea o viață tumultoasă, era obișnuită ca bărbații să o privească ca pe un trofeu, nu credea că cineva poate să fie interesat în adevăratul sens al cuvântului de ea, asta până când destinul a vrut să îl întâlnească pe Armand.

ELVIRA GODEANU_

Îmi vine în minte acum o scenă memorabilă care pe mine m-a surprins într-un mod foarte plăcut. La începutul cărții, Armand făcea tot posibilul să îi atragă atenția acestei femei misterioase și în final reușește. Prin intermediul unui prieten care o cunoștea, Marguerite îi invită la masă pentru a se cunoaște mai bine și astfel începe povestea lor. Cina decurgea într-o atmosferă plăcută, cu râsete, glume… până când Marguerite părăsește pentru moment încăperea. Îngrijorat, Armand întreabă ce se întâmplă și află că sănătatea ei este șubredă. I se spune că nu trebuie să își facă probleme pentru că acest lucru se întâmplă frecvent și că o să se pună pe piciare numaidecât. Aceste cuvinte nu l-au liniștit, așa că nu stă mult pe gânduri și merge să vadă cu propii ochi ce se întâmplă. Impresionată de gestul său, Marguerite îi mulțumește și îi spune că nimeni nu a mai făcut asta pentru ea, să se intereseze de starea ei de sănătate, apoi revine cu zâmbetul pe buze la masă, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Dragostea celor doi este pusă la încercare de multe ori, au multe obstacole de trecut, unele mai mari, altele mai mici. Viața de lux, comoditățile, mofturile cu care este obișnuită protagonista noastră nu și le poate permite Armand. În acest caz, ne punem următoarele întrebări: Este dispusă Marguerite să renunțe la viața plină de bani, o viață de femeie întreținută pentru a fi cu Armand? Va învinge dragostea în cele din urmă?

Sunt întrebări la care singuri veți găsi răspunsurile citind această carte minunată!

Roxana Ursu
Ador cuvintele mici, simple, cu impact mare. Ador oamenii care găsesc un motiv să zâmbească în fiecare zi. Iubesc ploaia, toamna si zilele calde de primăvară. Sunt perfecționistă și nu îmi plac lucrurile făcute de mântuială. Îmi place să călătoresc, să pierd timpul uitându-mă la filme, să merg la teatru și să găsesc relaxare și inspirație în muzica pe care o ascult. Merg pe principiul: „If you're going to be thinking anyway, think big! ”
RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular