Născută în Egipt, în 1933, din părinți italieni, fascinanta Dalida (Yolanda Cristina Gigliotti) a scris istorie, fiind prima artistă câștigătoare a Discului de diamant. Pleacă la Paris, în căutarea gloriei, unde, într-o perioadă de restriște financiară, singurul prieten îi este un vecin de bloc: Alain Delon, rebelul filmului francez, care avea să devină unul dintre cei mai iubiți actori ai cinematografiei mondiale. Amândoi, în exact aceeași situație, la început de carieră.

„Ea venea din Orientul Apropiat, cu un singur bagaj: un titlu de Miss Egipt 1954. (…) Zece ani mai târziu, devenise Dalida, iar eu, Delon”, povestește actorul în cartea sa biografică, Les femmes de ma vie, citată de Paris Match.

TV5MONDE a programat pentru începutul săptămânii un documentar despre viața legendarei artiste, DALIDA, POUR TOUJOURS (luni, 19 iunie, de la 22:00), iar pentru duminică seara, la Cinema TV5MONDE, filmul LE BATTANT, cu Alain Delon, acesta fiind și unul dintre filmele regizate de el.

DALIDA POUR TOUJOURS
Deseară, de la 22:00

unnamed (1)Din Cairo până la Paris, urmărim viața personală şi cariera micuţei Yolanda, devenită legendara Dalida. Timp de 30 de ani, vedeta muzicii franceze a explorat stilurile şi genurile muzicale, cunoscând un succes enorm şi o fericire personală capricioasă. Realizatorul Michel Dumoulin a urmărit-o timp de trei ani.

LE BATTANT
Duminică, 25 iunie, de la 22:00

unnamed (2)

Jacques Darnay iese din închisoare, după ce a ispășit o pedeapsă de zece ani pentru furtul unei bijuterii. Însă problema n-a fost niciodată lămurită: a acționat singur? Unde se află bijuteria? Prin urmare, este numaidecât urmărit de poliție și de „vechii prieteni”.

Regia: Alain Delon (Franţa, 1983)
Scenariul: Christopher Frank, după un roman de André Caroff
Distribuţia: Alain Delon (Jacques Darnay), François Périer (Gino Ruggieri), Pierre Mondy (Rouxel), Anne Parillaud (Nathalie)
Genul: polițist
Atenționare: Nerecomandat minorilor sub 10 ani (-10)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here