„D’ale noastre” – o piesǎ de teatru-dans

0
299

Joi, 17 ianuarie 2012, începând cu ora 20:00, în Sala Mare a Teatrul Naţional Bucureşti, are loc spectacolul „D’ale noastre”.

 

 

„D’ale noastre” este o piesǎ de teatru-dans realizatǎ de cǎtre Gigi Căciuleanu şi care doreşte sǎ readucǎ la viaţǎ personajele marelui Caragiale. Evenimentul este conceput ca fiind o lume fantastică, în care realismul costumelor contrastează profund cu absurdul mişcărilor, dar în care recunoaştem arhetipuri surprinzător de familiare prin momentele inspirate din “Dom­nul Goe”, “Bubico”, “Lanţul slăbiciu­ni­lor”, “O scrisoare pierdută” sau “O noapte furtunoasă”.

Intr-un interviu acordat despre piesǎ, Gigi Căciuleanu susţinea : „Un Caragiale revizitat în ziua de azi, în care absurdul ionescian a devenit lo­gică cotidiană. Un spectacol în care mi-am propus să explorez această lume a noastră cea de toate zilele, plină cu de-ale noastre. Nu numai cele româneşti, ci, în general, cu cele de-ale noastre, ome­neşti. Cât de goi ne simţim, aşa, zvârliţi în noaptea furtunoasă a acelor nimi­ci­toa­re nimicuri de-ale carnavalului coti­dian“.

Coloana sonorǎ a fost editatǎ de cǎtre Lucian Stan şi Marius Marchidan, iar cei care vor juca în piesǎ sunt unii dintre cei mai controversaţi artişti ai momentului : Ramona Bărbulescu, Rasmina Călbăjos, Alexandru Călin, Lari Giorgescu, Ştefan Lupu, Ioana Macarie, Ioana Marchidan, Cristian Nanculescu, Adrian Nour, Vanda Ştefănescu, István Téglás, Arcadie Rusu.

 

Gǎsiţi mai multe detalii despre eveniment, aici.

 

 

Adriana Giurcǎ

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.