D’ale Carnavalului: Teatrul Masca, 14-15 decembrie

0
116
afis D'ale Carnavalului

Înainte de sărbători, Teatrul Masca te invită la ultimele două reprezentații din acest an ale spectacolului D’ale Carnavalului, adaptare non-verbală după „D’ale Carnavalului” și „Conu’ Leonida față cu reațciunea”.

Naturalismul mahalalei de la final de secol 19 este surprins de regizor cu umor, iar alterarea realitatii din cele doua texte nu este altceva decat balciul carnavalului. Acesta construieste un spectacol in care sunetul si imaginile predomina si pun in evidenta lumea in care haosul domina si initiaza toate gandurile, cuvintele si gesturile posibile, o adevarata sarabanda a lucrurilor anapoda care starnesc rasul spectatorilor.

Iubirea face lumea mai dreapta

Personajele sunt cuprinse de starea speciala a carnavalului si toate cauta un anume echilibru in noua realitate imaginata de scenografa Sanda Mitache. Aceasta exploateaza fiecare parte din scena si ii da valoare odata cu derularea povestii.

Care ar fi acel punct care sa faca lumea mai drepta si mai demna de trait? Iubirea. Dezlantuirea sexuala este calea, iar navala sentimentelor exprimate deslusit este solutia.

Actiunile se desfasoara pe mai multe planuri: o mahala din Bucuresti plina de case mizere, in care Conu’ Leonida (Mihai Malaimare), batranul revolutionar, citeste presa alaturi de consoarta sa, Efimita (Anamaria Pislaru), Mita Baston (Cristina Panait) il trimite acasa pe Cracanel (Valentin Mihalache) pentru a-si primi amantul, frizeria este locul in care se desluseste misterul unui biletel ratacit de amor, iar carciuma locul de intalnire in care personajele isi ineaca amarul in incercarea rezolvarii relatiilor dintre ei.

Drumurile toate din mahala duc la iubire

Toata lumea iubeste in acest spectacol: Fifina (Sonia Kalman) este generoasa si iubeste pe toata lumea, in special pe Iordache (Alexandru Cruceru). Luiza (Cristina Albisoru) este tulburata de frumosul Nae Girimea (Madalin Mladinovici), lampagiul (Laura Dumitrascu-Duica) canta despre iubirile de altadata, Efimita cuprinsa de aburii alcoolului isi aminteste vag  despre ce se intampla, iar atunci cand isi da seama o apuca un somnambulism feroce, iar Leonida se rezuma la iubirea patimasa pentru patrie, deminitate si idee de iubire de sine. Cracanel si Pampon (Sorin Dinculescu) nu cer decat fidelitate si au parte de una de traditie, de bascalie absoluta.

In carnaval este permis orice. Este permisa visarea, mai ales sa crezi ca esti iubit si ca poti iubi si pe cine nu gandesti. Este permis sa vrei si sa izbutesti orice.

Reprezentațiile vor avea loc pe 14 și 15 decembrie, ora 19.00.
Vârsta recomandată: +16 ani
Biletele se găsesc aici: www.mystage.ro