Dacă termini Administrarea Afacerilor, ar trebui să-ți administrezi o afacere?

  0
  585

   

  Când aveam vreo 10 ani, îmi doream să învăț franceza. Așa că tatăl meu m-a dat la meditație la germană. În clasa a VII a, mi-am descoperit vocația pentru scris eseuri, plus că citisem destul de mult până atunci. Așa am luat decizia să mă duc la liceu la un profil de filologie. Pentru că am vrut asta atât de mult, tatăl meu mi-a pus prima opțiune mate-info. În liceu m-am gândit foarte serios să mă fac ziaristă. Eram convinsă că această carieră mi s-ar potrivi ca o mănușă. După ce am lucrat și o vară la ziar, i-am spus șefei mele că voi da la facultatea de Jurnalism sau la Comunicare. Ea mi-a spus că jurnalism faci cu orice facultate și că ar trebui să-mi lărgesc orizontul.

  Setting-up-a-small-business

  Prin urmare, am început să ascult din nou de tatăl meu, plus alți prieteni și rude care au insistat să ma duc la Finanțe Bănci pentru că “era la modă”. Dar în ultima clipă, la înscrierea la facultate, m-am gândit: ”Ce-ar fi să iau o decizie singură, fără să-mi mai pese de ceilalți? Să simt și eu o dată că am luat o hotărâre importantă în viața mea.” Așa că am dat admiterea la Administrarea Afacerilor în engleză și i-am făcut prima surpriză lui taică-meu.

  Cine a făcut ASE-ul cunoaște senzația următoare: Dai la o anumită facultate, dar în adâncul sufletului tău, nu știi niciodată dacă vrei cu adevărat să profesezi fix în domeniu în care urmezi cursurile. Pentru ASE-iști, vital este să găsească un serviciu decent. Dacă nu este și pe profilul facultății, nu e chiar o tragedie. La alte facultăți am remarcat că tinerii încearcă pentru ceva timp să găsească un job în funcție de specializarea pe care o fac. Se străduiesc mai mult, luptă ceva timp și deși de multe ori se dau bătuți, accetând orice ofertă mai bunicică, măcar au satisfacția că au încercat.

  În schimb, la ASE, nimănui nu-i pasă cu adevărat de specializarea urmată. Mai mult îi îndrumă în viitoarea carieră, primul serviciu pe care îl obțin decât studiile universitare. E bine sau e rău? Sincer, nu am o opinie clară. Se spune totuși că nu știi unde te poartă viața și că trebuie să fii deschis la orice fel de oportunități.

  Însă o să vă relatez o mică povestioară. Acum vreo două săptămâni luam prânzul cu verișoara mea. Ea e farmacistă. Mi-a spus atunci că este de lăudat faptul că am reușit să înțeleg, să respect și să aplic exact ceea ce am învățat în facultatea mea. I se părea deosebit de curajos că am urmat Administrarea Afacerilor și chiar am avut ambiția să lansez și să administrez o afacere proprie. Mi s-a părut un pic curios, dar recunosc că m-a făcut să mă simt bine.

  Mulțumesc pentru apreciere tuturor celor care cred asta despre mine. Însă ca un mic secret… A fost doar un hazard, o simplă coincidență. Nu am intrat la FABIZ cu gândul de a avea o firmă. Însă mă bucur că lucrurile s-au aranjat, exact așa cum era de așteptat.

   

  Redactor: Andra Ionescu/desprejoburi.com

  Foto: setting-up-a-business.com

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.