Daca e film, e Festivalul Filmului European

  0
  180

  ffe2014

  „Dacă e mai, e… mai european.″

  Sub această egidă își începe activitatea Festivalul Filmului European, aflat la ediția a XVIII-a, ediție care se va desfășura în perioada 9-18 mai și care va avea loc în 2 orașe: București (9-15 mai) și Tg. Mureș (16-18 mai).

  Pe toată durata festivalului vor avea loc peste 40 de proiecții, organizatorii propunându-și, după cum ei înșiși o spun, să aducă în prim plan efervescența, spontaneitatea și bogăția culturală a Europei, să redescopere tradițiile ce definesc în esență bătrânul continent.

  Astfel, festivalul își propune să ofere un meniu diversificat cinefililor, parcurgând toate genurile și incluzând chiar și un maraton de animație: Animest Pick, iar dacă vă gândiți că cei mici sunt dezavantajați, ei bine, special pentru ei, a fost introdus în program un workshop de animație sub îndrumarea lui Vasi Alboiu.

  [youtube height=”HEIGHT” width=”WIDTH”]https://www.youtube.com/watch?v=L9iX_Noib4o[/youtube]

  Un lucru pe care nu ni-l putem permite să nu-l menționăm este faptul că ambasadorul onorific al acestei ediții este regizorul Adrian Sitaru, cunoscut pentru peliculele sale ca: „Valuri″ (2007), „Pescuit sportiv″ (2008) sau scurt-metrajul „Colivia″ (2010), pentru acesta din urmă fiind distins cu premiul serviciului german de schimburi academice, în cadrul celei de-a zecea ediții a Festivalului Internațional de Film de la Berlin.

  Clipul de promovare al Festivalului de Film European a fost realizat tot de Adrian Sitaru, unde acesta, prin prisma propriei viziuni, așază cinematografia europeană în contextual mondial, al filmului universal.

  [youtube height=”HEIGHT” width=”WIDTH”]https://www.youtube.com/watch?v=Pm0vvGwOTc4[/youtube]

  Mai departe, tot ce aveți de făcut este să vă strecurați în program un drum până la cinematografele angrenate în proiect: Cinema Studio și Cinema Elvire Popescu în București, iar în Tg. Mureș, Cinema Arta. Programul poate fi descărcat de aici, iar pentru mai multe informații, site-ul festivalului vă stă la dispoziție. Accesul este gratuit.

  Surse poze: www.ffe.ro