ffe2014

„Dacă e mai, e… mai european.″

Sub această egidă își începe activitatea Festivalul Filmului European, aflat la ediția a XVIII-a, ediție care se va desfășura în perioada 9-18 mai și care va avea loc în 2 orașe: București (9-15 mai) și Tg. Mureș (16-18 mai).

Pe toată durata festivalului vor avea loc peste 40 de proiecții, organizatorii propunându-și, după cum ei înșiși o spun, să aducă în prim plan efervescența, spontaneitatea și bogăția culturală a Europei, să redescopere tradițiile ce definesc în esență bătrânul continent.

Astfel, festivalul își propune să ofere un meniu diversificat cinefililor, parcurgând toate genurile și incluzând chiar și un maraton de animație: Animest Pick, iar dacă vă gândiți că cei mici sunt dezavantajați, ei bine, special pentru ei, a fost introdus în program un workshop de animație sub îndrumarea lui Vasi Alboiu.

Un lucru pe care nu ni-l putem permite să nu-l menționăm este faptul că ambasadorul onorific al acestei ediții este regizorul Adrian Sitaru, cunoscut pentru peliculele sale ca: „Valuri″ (2007), „Pescuit sportiv″ (2008) sau scurt-metrajul „Colivia″ (2010), pentru acesta din urmă fiind distins cu premiul serviciului german de schimburi academice, în cadrul celei de-a zecea ediții a Festivalului Internațional de Film de la Berlin.

Clipul de promovare al Festivalului de Film European a fost realizat tot de Adrian Sitaru, unde acesta, prin prisma propriei viziuni, așază cinematografia europeană în contextual mondial, al filmului universal.

Mai departe, tot ce aveți de făcut este să vă strecurați în program un drum până la cinematografele angrenate în proiect: Cinema Studio și Cinema Elvire Popescu în București, iar în Tg. Mureș, Cinema Arta. Programul poate fi descărcat de aici, iar pentru mai multe informații, site-ul festivalului vă stă la dispoziție. Accesul este gratuit.

Surse poze: www.ffe.ro