Cuvinte cu substrat

  0
  1542

  Cu substrat este un nou concept care acaparează Facebook-ul de câteva luni. Fondatorul acestui concep este Andrei Lasc, un student care a decis să jongleze un pic cu imaginile și cuvintele. Cu substrat încearcă după cum spune însuși Andrei să găsească mesaje ascunse în cuvinte normale. Într-un interviu acordat revistei noastre, Andrei ne spune cum a luat naștere această idee și cum dorește să o dezvolte pe viitor.

   O să te rog în primă instanță să ne spui câteva lucruri despre tine pentru ca cititorii să te cunoască un pic.Andrei

  Sunt Andrei și am un nume de familie scurt și la obiect (Lasc). Sunt student la Universitatea Alternativă și la SNSPA. În timpul liber sunt voluntar în ASER. Îmi place să mă întreb: „dar de ce?”, la orice. Iar de două luni răstălmăcesc limba română căutând substraturi.

  Tu ești fondatorul conceptului „Cu substrat” care în ultima perioadă a acaparat Facebook-ul. Explică-ne ce înseamnă acest concept și cum a luat el naștere

  Conceptul e un fel de treasurehunt printre cuvinte. Ideea e să găsești mesaje ascunse în cuvinte normale. Provocarea și mai mare e să găsești contextul potrivit pentru fiecare substrat. Să aibă sens alături de text. Ideea s-a născut din joacă. Mi-a picat „para” în cap, ca să zic așa (vorbeam cu o prietenă și am zis la un moment dat „pară”, moment în care mi-a picat fisa. Pară e și verb și substantiv. Așa am început să caut substraturi. Cred că fructele sunt aducătoare de idei (Newton).

  Lucrezi singur la această idee sau colaborezi cu alte peroane?

  În spatele paginii sunt doar eu. Acum o săptămână am dat sfoară-n țară pe pagină că strâng gașcă de creativi care vor să învețe să facă substraturi. Ne-am strâns cam 30 într-un grup privat de Facebook. De la puști de liceu până la persoane cu dublul vârstei mele. Periodic le dau sfaturi care să-i ajute să evolueze cu substraturile, ne dăm feedback pe fiecare idee care ne vine. Au deja 3 idei urcate pe pagină.644498_322787857850698_422679427_n

  Am văzut că încurajați și vizitatorii pagini de Facebook să se exprime Cu substrat. Sunt tinerii receptivi la exprimarea cu ajutorul unui joc de cuvinte?

  Da, chiar îi încurajez pe oameni să treacă peste prejudecata: „eu nu sunt creativ”. Și unii chiar revin cu idei. Ăsta e unul din motivele pentru care am strâns o gașcă de oameni, pentru că reveneau constant cu idei. Am zis să fac ceva constructiv din asta și până acum, suntem pe drumul cel bun.

  Am văzut câteva fotografii cu tricouri imprimate „Cu substrat”. Ce planuri de viitor ai în ceea ce privește aplicația? Dorești să o extinzi și altundeva decât în mediul online?

  Am făcut tricouri celor care voiau și mă căutau pentru asta. În realitate sunt mult mai multe, dar nu am promovat tricourile pentru că pagina de Facebook nu e despre tricouri, nu-mi place să amestec lucrurile. În septembrie pun la cale ceva offline. Îmi miroase a eveniment interesant. Nici eu nu știu cum și ce va fi, dar va fi ceva Cu substrat, undeva în București (e surpriză momentan).

  Ideea ta este foarte interesantă și va reuși să strângă un număr semnificativ de aprecieri. Ce îi sfătuiești pe cei care au idei de genul acesta?

  Să aibă grijă ce și cum postează, cum targetează pagina (eu de exemplu am targetat 17+ pentru că acesta este targetul care vreau să mă urmărească). Să aibă răbdare și să fie consecvenți. Oamenii nu-și iau abonament la pagina ta, așa că e nevoie să fii prezent constant. Să aibă încredere în ei și să-și asume deciziile luate și să fie pacifiști.

  Curioșii sunt invitați să viziteze pagina de Facebook .

   

  Mădălina Ispas

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.