Un nou model de educație ajunge în Europa, respectiv la copiii din România, pentru a completa lipsurile din actualul sistem de învățământ. Este vorba despre Classical Education, un program de cursuri Before&After School pe care școala Logos Academy îl pune la dispoziția copiilor și părinților din București. Copiii vor învăța să fie autodidacți, să gândească structurat și să prezinte ce au învățat într-o manieră concisă și persuasivă, iar cursurile vor avea loc pe tot parcursul anului școlar. Logos Academy va fi inaugurată sâmbătă, 8 august, printr-o serie de demo-uri gratuite.

Începând cu noul an școlar, Logos Academy aduce în România o nouă metodă de predare pentru părinții care vor să le ofere copiilor ceea ce nu primesc în sistemele tradiționale de învățământ. Școala propune o serie de cursuri care urmează metoda Classical Education prin care elevii devin persoane autodidacte și învață să folosească o serie de concepte pentru a trata și prezenta orice subiect într-un mod structurat, concis și persuasiv, așa cum făceau Arhimede, Albert Einstein sau Thomas Jefferson.

Demo Days-21

Ce înseamnă Classical Education

Modelul Classical Education dezvoltă aptitudini care ajută elevii să devină persoane autodidacte, să înțeleagă că orice subiect cuprinde o serie de concepte cu informații structurate și să prezinte subiectul în cauză într­-o manieră concisă și persuasivă. Această metodă de instruire a fost folosită de sute de ani și se bazează pe 3 părți: GramaticăLogică și Retorică. Toate aceste etape se suprapun în mod natural cu fazele dezvoltării cognitive ale copilului. Cursurile folosesc transdisciplinaritatea ca principiu de bază și respectă curricula aprobată de Ministerul Educației și Cercetării Științifice, însă abordează un model de predare integrată. Asta înseamnă crearea de conexiuni între teme și competențe, renunțarea la fragmentarea disciplinelor în favoarea integrării lor și antrenarea unor surse cât mai variate pentru prezentarea conținutului.

Din gama de cursuri organizate de Logos Academy urmând modelul Classical Education fac parte materii ca Matematică aplicată, Fizică prin experiment, Chimia în reacții, Lumea lui Iron Man (Algoritmică și robotică), Shakespeare și mai cum…? (Arta actorului) sau Step-ul ca instrument muzical. Părinții care au copii în clasele 0-I pot opta pentru un After School, iar elevii din clasele V-VI pot urma programul Before School (dimineața, înainte de școală) sau doar anumite cursuri, în funcție de preferințe.

logos cover

Este extraordinar că am reușit să aducem în România, și pentru prima dată în Europa, cursurile Classical Education. Logos Academy este o alternativă pentru părinții care vor copii isteți, care înțeleg că procesul de învățare este unul continuu. Noi vrem să îi ajutăm să învețe cu drag, să ajungă singuri la concluzii și să se bucure de fiecare descoperire. Am pregătit o serie de cursuri demonstrative astfel încât părinții și copiii să știe care este mediul de învățare, cât de bine pregătiți și inventivi sunt profesorii și cum reușesc elevii să învețe într-un mod plăcut și durabil.”, precizează Silvia Timișescu, fondatoarea Logos Academy.

Zilele ușilor deschise – Demo Days

Demo Days sau cursurile demonstrative vor avea loc în București, la sediul Logos Academy pe 8, 15, 22 respectiv 29 august. Acestea vor dura 2 ore pentru clasele 0 – I și 3 ore pentru clasele V-VI, ambele divizate în Artă & Cultură și Științe.

Logos Academy a fost înființată de doi tineri, Silvia Timișescu și Daniel Ilinca, cu sprijinul unui partener american Jason Fisher, din pasiune pntru educație și dornința de a îmbunătăți sistemul de învățământ românesc.

Mai multe detalii despre înscrierile la cursurile demonstrative, grupele de vârstă și activitățile Logos Academy puteți găsi pe www.logosacademy.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here