Cursuri de artă în Ianuarie la Fundația Calea Victoriei

0
111

Dacă ești în căutarea cadoului perfect pentru cei dragi sau dacă deja pregăteşti un „to do list” pentru anul ce vine, iată câteva propuneri artistice culese de la Fundația Calea Victoriei.

Poți să alegi să îți încerci forțele la cursurile practice și să-ți pui la muncă creativitatea în desen, pictură, grafică și mozaic, sau să te bucuri de o plimbare virtuală de-a lungul secolelor la cursul de istoria artei.

CURS DE DESEN: creion, cărbune, pastel – din 9 Ianuarie, 4 Ședințe

Oricine poate desena. Mai bine spus, oricine poate învăța să deseneze, deoarece desenul poate însemna talent și imaginație, dar în aceeași măsura poate însemna doar observație, măsurători și exercițiu.

De la acest curs de desen pleci cu informațiile necesare pentru a începe o lucrare artistică în orice formă a ei, fie că este vorba despre o pictură sau o lucrare de grafică. Mai mult decât atât, ți se va dezvolta simțul observației și ți se va deschide un univers vizual nou, cu un potențial artistic enorm.

Atelier de GRAFICĂ ȘI GRAVURĂ, din 11 Ianuarie, 5 Ședințe

Gravura este o tehnică ce necesită multă răbdare și atenție, dar ale cărei rezultate sunt întotdeauna spectaculoase și surprinzătoare! De la stampa japoneză la expresioniști, trecem prin mai multe tehnici și utilizări ale gravurii: grafica de șevalet, gravura, grafica publicitară, grafica de carte.

CURS DE ISTORIA ARTEI: Antichitate, Renaștere și Modernitate, din 12 Ianuarie, 8 Ședințe

Cu acest curs, pornim într-o călătorie prin mai bine de două milenii din cronologia artei europene. Ca să înveţi să te orientezi în domeniul vast al artei, fixăm repere generale: artişti, evenimente, opere de artă celebre, inovaţii artistice, evoluţii stilistice etc.

Atelier de PICTURĂ ȘI CREATIVITATE, din 14 Ianuarie, 4 Ședințe

Bucură-te de frumusețea culorilor și varietatea texturilor la un atelier de pictură la care experimentezi patru tehnici noi, pe diferite suporturi și cunoști curente celebre din istoria artei. Vei afla cum au luat naștere, cum au fost primite de public și ce au însemnat mai târziu: Art Nouveau, Pointilismul, Cubismul și Expresionismul.

La fiecare întâlnire, suportul pe care vei picta va fi diferit. Vei învăţa care sunt pașii când vrei să decorezi un obiect de sticlă, lemn, ceramică sau pânză.

Atelier de MOZAIC, din 28 Ianuarie 2017, 3 Şedinţe

Nu pierde ocazia să studiezi o tehnică rar abordată de organizatorii de ateliere bucureşteni. Prinde ediţia de ianuarie a Atelierului de Mozaic, la care înveţi să decorezi trei obiecte diferite, pe care le poţi apoi păstra.

Anunţă-ne ce ai ales şi care sunt planurile tale pe 2017 pe adresa contact@victoriei.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.