Ţi-ai propus ca anul acesta să înveţi o limbă străină?  Ai deja cunoştinţe de limbă portugheză şi vrei să ţi le aprofundezi?

brazilia Dacă răspunsul tău este afirmativ la oricare din cele două întrebări de mai  sus, atunci e bine să ştii că Ambasada Braziliei la Bucureşti a anunţat începerea perioadei de înscrieri pentru “Cursul de Limbă și Cultură Braziliană”.

 Înscrierile au loc între 25 februarie și 1 martie 2014, fie personal la sediul ambasadei, fie online prin trimiterea formularului de înscriere la adresa electronică – cultural.bucareste@itamaraty.gov.br. Ambele modalităţi de înscriere presupun completarea unui formular disponibil online la adresa următoare: http://bucareste.itamaraty.gov.br/pt-br/curso_de_lingua_e_cultura_brasileiras_-_modulo_i_-_2014.xml  .

Cursurile vor începe pe 11 martie şi vor fi coordonate de Sectorul Cultural pe o durată de 12 săptămâni.  Trebuie menţionat şi faptul că acestea vor fi gratuite și organizate la sediul Ambasadei pe Bulevardul  Aviatorilor, nr. 40, sector 1.

Vor exista grupe pentru nivelurile 1 (Începător), 2, 3 și 4, modalitatea de selecţie fiind diferită. Astfel, pentru selecționarea candidaților pentru nivelurile 2, 3 și 4, criteriul de distribuire a locurilor libere este data în care s-a efectuat înscrierea. De asemenea, candidații care nu au participat la modulele anterioare trebuie să obțină nota de trecere la testul de nivel. Aceste teste vor avea loc în data de 6 martie, la ora 11.00, la sediul Ambasadei.

În ceea ce priveşte selecţionare elevilor de nivel începător, jumătate din locuri va fi destinată celor mai bune răspunsuri de la punctul „De ce vrei să înveți limba portugheză – varianta braziliană?” din fișa de înscriere, iar cealaltă jumătate a locurilor va fi stabilită prin tragere la sorți.

În urma înscrierilor, între 3 și 7 martie, Sectorul Cultural al Ambasadei va trimite un mesaj prin e-mail candidaților selecționați, pentru a confirma înmatricularea la cursuri. Lista candidaților selecționați va fi, de asemenea, publicată pe pagina Ambasadei și pe grupul de Facebook al cursului (Cursul de Portugheza Braziliana).

Grupele vor avea cursuri numai o singură dată pe săptămână, cu o durată de 2 ore, conform următorului orar:

ambasada brLuni: 15.00-17.00 – Nivel 1
Marți: 15.00-17.00 – Nivel 3
Marți: 18.00-20.00 – Nivel 4
Miercuri: 15.00-17.00 – Nivel 1
Joi: 15.00-17.00 – Nivel 2

Pentru cursurile de Nivel Începător, va fi folosită limba română ca „interfață”, luând în considerare faptul că sunt predate cunoștințe de bază. În cazul grupelor de Nivel 2, 3 și 4 orele vor fi predate în limba portugheză.

Pentru mai multe informații puteţi accesa pagina de Facebook a Ambasadei Braziliei la Bucureşti sau puteţi apela numărul de telefon 021 230 11 30.

Sursa: Facebook; web.clicknet.ro

Comentarii

comentarii