Curs de formare în vederea realizării proiectelor de tip participativ bazate pe metode vizuale – video şi fotografie pentru lucrătorii de tineret în proiectul “Visual Methods to Explore Community”

  0
  108
  Asociația Young Europe Society implementează în perioada 03-12 iunie 2016 şi 01-10 iulie 2016 cursurile de formare ale proiectului “Visual Facilitation in Youth Work”, finanţat prin programul Comisiei Europene, Erasmus+ în care 64 lucrători de tineret din 8 țări europene vor descoperi cum să realizeze un proiect de tip participativ bazat pe metode vizuale (fotografie şi video) pentru a explora împreună nevoile comunităţii şi a găsi soluţii pentru rezolvarea unor probleme ale comunităţii. Proiectul îşi propune să dezvolte participanților un set de abilități și cunoștințe practice pentru a produce un conţinut vizual valoros pentru campaniile de marketing ale organizaţiilor partenere.
  “Visual Methods to Explore Community” este un curs pentru lucrători de tineret cu o durată de 11 luni, cu activităţi organizate în perioada 03-12 iunie 2016, respectiv 01-10 iulie 2016 în localitatea Băile Tuşnad, judeţul Harghita, România şi reprezintă iniţiativa Asociaţiei Young Europe Society şi a celor 7 organizaţii nonprofit partenere ale proiectului din Bulgaria, Estonia, Lituania, Ungaria, Islanda, Polonia şi Slovacia. Ideea proiectului a pornit de la faptul că lucrătorii de tineret din cadrul celor 8 organizaţii partenere nu au cunoştinţe avansate de a utiliza instrumentele video şi foto pentru a crea conţinutul vizual necesar pentru promovarea şi creşterea vizibilităţii proiectelor lor la nivel local, naţional şi internaţional.
  Scopul acestui proiect este de a-i ajuta pe aceştia să înţeleagă şi să utilizeze concepte, teorii, metode şi tehnici folosite în domeniul digital în vederea realizării unui proiect video şi fotografic de tip participativ. Astfel, ei vor înţelege importanţa utilizării conţinutului vizual ce răspunde nevoilor organizaţiilor, vor lucra individual şi în grup pentru a-şi dezvolta cunoştinţele cu privire la folosirea instrumentelor tehnice de generare şi editare de conţinut vizual şi utilizarea lui în activităţile organizaţiilor pentru a atrage grupul ţintă, vor identifica nevoile comunităţii şi vor descoperi cum să planifice şi să implementeze proiecte de tip participativ bazate pe metode vizuale.
  „De cele mai multe ori bugetul campaniilor de comunicare ale organizaţiilor nonprofit este prea mic pentru a crea conţinutul vizual necesar pentru promovarea proiectelor şi a atrage audienţa, prin urmare, un astfel de curs de formare este o soluţie pentru lucrătorii de tineret de a deprinde cunoştinţe practice pentru crearea unui conţinut vizual chiar şi cu fonduri restrânse”, a declarat Adrian-Dan Vîlcan, coordonatorul proiectului “Visual methods to explore community”.
  Acest proiect vizează şi creşterea capacităţii organizaţiilor neguvernamentale partenere de a crea şi folosi conţinutul vizual pentru a-şi atinge obiectivele de comunicare şi de a avea un impact pozitiv în comunitate. Totodată, proiectul urmăreşte şi crearea unui ghid cu tehnici şi metode de generare a conţinutului vizual care poate fi utilizat de orice lucrător de tineret în activitatea ONG-ului. Activitățile proiectului se bazează pe metode participative de educație nonformală precum: animarea participanților, jocuri, învăţare prin a face (metoda experimentală), sesiuni de reflecție; învățare individuală; participare activă în activitățile de grup, storytelling, PhotoVoice, community mapping.
   Asociatia Young Europe Society (Y.E.S.) este o organizație nonguvernamentală, non-profit, care are ca principal obiectiv dezvoltarea tinerilor prin încurajarea acestora în a deveni cetățeni activi. Y.E.S. promovează și susține dezvoltarea solidarității și toleranței în vederea realizării coeziunii sociale europene, dezvoltarea înțelegerii mutuale între tineri din țări diferite, dezvoltarea artistică și a libertății de expresie, precum și promovarea cooperării la nivel european. Material realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene. Conţinutul prezentului material reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor iar Agenţia Naţională şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care va fi folosit conţinutul informaţiei.
  Asociația Young Europe Society / Piata Libertății – Miercurea Ciuc / Tel: +40 (0) 748 076 142 Web: www.yes-eu.ro / E-mail: office@yes-eu.ro

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.