luni, ianuarie 17, 2022
Recrutare IQool
AcasăEducație & carierăJob și internshipCurs de facilitare graphică pentru lucrătorii de tineret în proiectul “Visual Facilitation...

Curs de facilitare graphică pentru lucrătorii de tineret în proiectul “Visual Facilitation in Youth Work”

Asociația Young Europe Society implementează în perioada 18-26 octombrie 2015 proiectul “Visual Facilitation in Youth Work”, finanţat prin programul Comisiei Europene, Erasmus+ în care 32 de lucrători de tineret din 8 țări europene vor descoperi cum să aplice tehnici și metode de facilitare grafică în activitățile de învățare din domeniul de tineret. Proiectul își propune să dezvolte participanților un set de abilități și cunoștințe practice pentru a descoperi și aplica metode de facilitare grafică în lucrul cu tinerii.

“Visual Facilitation in Youth Work” este un curs de formare pentru lucrătorii de tineret cu o durată de 11 luni, organizat în perioada 18-26 octombrie 2015 în localitatea Homorod, județul Harghita, România și reprezintă inițiativa Asociației Young Europe Society și a celor 5 organizații non-profit partenere ale proiectului din Cehia, Cipru, Ungaria, Italia, Macedonia, Slovacia și Lituania. Ideea proiectului a pornit de la faptul că lucrătorii de tineret din cadrul celor 6 organizații partenere nu au cunoștințe practice despre cum să implice grupul lor țintă în activitățile de învățare folosind facilitarea grafică. Deși au la dispoziție o gamă variată de markere, creioane colorate, foi de flipchart, post-it-uri, acestea nu sunt utilizate întotdeauna în cel mai eficient mod. Scopul acestui proiect este de a pregăti lucrătorii de tineret și de a le îmbunătăți sesiunile de activități de învățare prin aplicarea tehnicilor de facilitare vizuală. Astfel, ei vor înțelege beneficiile utilizării facilitării vizuale pentru a susține procesul de învățare al unui grup, vor descoperi cum să-și depășească frica de a desena, vor lucra individual și în grup la dezvoltarea unui vocabular vizual, se vor implica activ în atelierele de storytelling vizual și vor descoperi cum să aplice tehnici ale facilitării vizuale în pregătirea, documentarea și transmiterea unui mesaj către grupul țintă.

Acest curs vizează creșterea capacității de implementare a proiectelor (cursuri, evenimente, activități de tineret) a celor 8 organizații partenere ale proiectului folosind metoda facilitării grafice în a susține activități de învățare. Totodată urmărește și creșterea calității activităților de diseminare ale proiectelor Erasmus+ folosind tehnicile de facilitare vizuală.

“Grupurile țintă cu care lucrează partenerii noștri pot fi persoane care au diferite stiluri de învățare și de multe ori limba ca instrument principal de lucru nu este întotdeauna potrivită, prin urmare, crearea unui cadru de învățare vizual pare a fi cel mai simplu și ușor mod de a sprijini învățarea în acest caz” a declarat Andra-Simina Tureac, coordonatorul proiectului “Visual Facilitation in Youth Work”.

Ligia Stroehttp://www.iqool.ro
Liniștea și muzica sunt inspirația mea. Îmi place să văd tot ce-i mai bun în oamenii pe care îi întâlnesc. Sunt un paradox. Afirm ferm că perfecțiunea nu există, însă încerc să o ating în fiecare zi. Cred în oamenii excepționali și îi caut la orice pas. Consider că zâmbetul este întotdeauna cea mai bună armă, indiferent de context. Iubesc noutatea, curiozitatea și inovația. Îmi place să cred că nimic nu este imposibil.Pe scurt, eu sunt : familie, iubire, fericire, optimism, PR, prieteni, sinceritate, multifuncționalitate, zâmbet, entuziasm.
RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Most Popular