Forţa de muncă din China se ridică la 706 milioane de oameni… de trei ori mai mult decât toate ţările din Europa luate la un loc şi de două ori mai mult decât America de Nord şi cea de Sud, luate împreună.

Sri Lanka este ţara cu cea mai mică rată a divorţurilor din întreaga lume. Întâmplător sau nu, aceeaşi ţara are şi cea mai ridicată rată, la nivel mondial, a sinuciderilor în rândul femeilor.

Profesorii islandezi reprezintă 7,8% din totalul forţei de muncă din această ţară. Aici adăugăm şi faptul ca acesţia lucrează doar 38 de săptămâni pe an.

Cel mai lung cuvânt din DEX are 25 de litere şi este : ELECTROGLOTOSPECTROGRAFIE. Sunt şi alte cuvinte mai lungi, şi anume termeni medicali sau din chimie: DIFOSFOPIRIDINNUCLEOTIDPIROFOSFATAZA (36 de litere).

În Calama, un oraş din Deşertul Atacama din Chile, nu a plouat niciodată.

În Japonia există pepeni cu formă pătrată. Este mai uşor să-i stivuieşti şi să-i depozitezi. Sunt crescuţi în cutii de sticlă iar preţul lor este dublu decât al pepenelui rotund.

Balenele albastre sunt nevoite să-şi înţeţească sunetele pentru a putea face faţă poluării fonice cu care se confruntă. Zgomotele provocate de oameni, precum cel de motoare din vasele marine, au cauzat pierderea auzului balenelor, au avertizat oamenii de stiinţă de la Universitatea Zurich, din Elveţia.

În Indonezia se găsesc cele mai multe specii de mamifere din lume – dar şi cele mai multe specii de mamifere pe cale de dispariţie.

Doar două dintre ţările lumii nu au acces pe apă la una dintre mările sau oceanele planetei: Liechtenstein şi Uzbekistan.

Singura ţară din lume care are trei capitale este Africa de Sud. Astfel Cape Town este capitala legislativă, Pretoria este capitala executivă iar Bloemfontein este capitala juridică.

Dacă aţi mânca fiind asezaţi în cap, mâncarea s-ar duce în sus, deoarece muşchii esofagului vor continua să împingă mâncarea către stomac.

Persoanele stângace au o rapiditate în gândire mai mare decât cele dreptace. Experţii sunt de părere că acest lucru se întâmplă pentru că stângacii au tendinţa de a utiliza ambele emisfere ale creierului mai uşor şi mai eficient decât persoanele dreptace.

Întamplările cele mai des întâlnite în vise sunt: căderile, eşecurile repetate în desfăşurarea unor acţiuni, activităţi legate de locul de muncă, experienţele sexuale, atacurile sau urmăririle.

Casa Poporului a intrat de-a lungul timpului de trei ori în cartea recordurilor. Casa Poporului este clădirea care are cea mai mare greutate din lume, este cea mai scumpă clădire administrativă din lume, dar şi cea mai mare clădire administrativă folosită în interes civil.

Unul din motivele pentru care angajaţii Google îşi apreciază atât de mult compania este atmosfera de “campus studenţesc” din sediile companiei. Headcenter-ul Google din Mountain View, California, este vestit pentru facilităţile oferite angajaţilor: piscine (cu salvamari!), teren de volei în aer liber, săli de distracţie (biliard, jocuri mecanice etc), săli de relaxare (masaj, camere de relaxare etc) , cafenele, frizerii etc. Cele 11 cafenele existente în campusul Google oferă angajaţilor mâncare gratuită.

Sursă foto:www.gradinamea.ro

Cristiana Salahoru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here