Curajul pentru sesiune poate veni din Japonia

Curajul pentru sesiune poate veni din Japonia

Te afli pe ultima sută de metri cu examenele şi simţi că nu mai ai energie? Crezi că nu mai poţi să înveţi niciun cuvânt? Ți se pare că orice literă vine din altă lume? Stai liniştit, nu eşti singurul în această situaţie fără scăpare. Fiecare dintre noi am simţit asta la un moment dat. Tocmai de aceea articolul care urmează este scris special pentru tine. Este o ultimă încercare de a-ți da curajul pentru sesiune care să te ajute să închei totul cu bine.

De ce spun asta? Pentru că povestea pe care o să ţi-o prezint în continuare este una uimitoare. Ea conține ambiţie, curaj şi forţa de a merge până la capăt. Vorbește despre Aurora Simionescu.

Curajul pentru sesiune poate veni din Japonia
Aurora a avut curaj să viseze

Probabil că te întrebi cine este Aurora

Ei bine, Aurora este, din octombrie 2016, prima persoană străină numită profesor asociat la Agenţia Spaţială Japoneză. Sună greu? Ei bine, chiar aşa e. La vârsta de 33 de ani, ea a reuşit să scrie istorie şi să ne facă mândri că suntem români.

Tu de ce nu ai putea să îți faci mai mult curaj pentru sesiune? Gândeşte-te că ea a reuşit să termine un liceu în România, să facă facultatea şi un doctorat în Germania fără să se plângă de nimic.

Curajul pentru sesiune poate veni din Japonia
Aurora îţi dă curaj în sesiune

Mai mult decât atât, Aurora Simionescu este una dintre cele 10 persoane din lume alese pentru bursa Einstein Fellowship, parte din programul NASA. De asemenea, numele ei se regăsește în topul celor 100 de lideri ai inovației din Europa Centrală și de Sud.

Parcă începi să ai mai mult curaj pentru sesiune, nu-i aşa? Examenele tale nici nu mai sună aşa de complicat în comparație cu toate aceste informaţii.

Cum îţi dă Aurora curaj pentru sesiune?

Prin curajul şi ambiţia pe care le-a avut pentru a-şi depăşi limitele. A pornit în acest palpitant drum de la o carte cumpărată de mama ei de la second hand. Era despre Univers. A citit-o din scoarţă în scoarţă şi a rămas profund impresionată. Aşa a realizat că limita ei nu este cerul. De ce ar putea să fie examenele tale niște obstacole?

Curajul pentru sesiune poate veni din Japonia
Cartea este cea care îţi dă curaj în sesiune

Româncei îi mai revin și alte merite pe lângă realizările anterior menţionate. Ea a făcut parte dintr-o echipă de cercetători care au observat pentru prima dată unul dintre filamentele de gaz care leagă roiurile de galaxii. Ştiu că sună complicat. Nici eu nu am înţeles prea bine ce este cu ele. Cert este că măcar tu studiezi nişte lucruri mai … pământeşti.

Aurora are curajul de a se întoarce acasă

Conform unui interviu dat unei emisiuni televizate din România, Aurora se va întoarce acasă în 2028. Dar nu acasă în România, ci acasă în Europa. De ce dorește să revină? Pentru că vrea să fie mai aproape de familia ei şi pentru că bătrânul continent îi oferă multe oportunităţi.

Tu de ce nu ai putea să te întorci acasă cu note bune? Sau de ce să nu călătoreşti prin lume la vară fără a avea grija de a te întoarce în perioada în care se dau restanţele?

Eu cred că poţi! Tocmai de aceea îţi urez să îți găsești curajul pentru sesiune care să te ajute să termini totul cu bine.

Şi apropo, limita nu este sesiunea, ci Universul!

Surse foto: romaniatv.net, gandul.info, avantaje.ro, vasilacheadrian.wordpress.com

Surse info: activenews.ro, libertatea.ro

 

 

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here