decision-making-processes1

[quote align=”center” color=”#999999″]„Nu îți poți schimba destinația peste noapte, dar îți poți schimba direcția peste noapte.”  Jim Rohn [/quote]

 

Ți-ai dorit vreodată să ai un corp mai atrăgător? Ți-ai propus să renunți la fumat? Ți s-a întâmplat vreodată să-ți spui: “vreau să ies din această relație toxică”?

Vorbim adesea despre schimbare și despre cât de hotărâți suntem să o ducem la bun sfârșit. Din păcate însă, acest lucru nu se întâmplă decât foarte rar. Pentru a schimba ceva, nu este suficient doar să îți dorești. Dorința nu se materializează decât dacă TU iei o decizie clară pentru a aduce o schimbare de durată.

 Ce înseamnă să te decizi cu adevărat?

“O decizie este ca o incizie”, spune Tony Robbins. Trebuie să tai ceva, să renunți la o alternativă și să alegi. Poate fi dureros, însă în momentul în care ai luat o decizie fermă, excluzi complet orice altă posibilitate.

Viața este șir interminabil de alegeri. De exemplu, cu puține momente în urmă, ai ales să citești acest articol. Chiar și atunci când suntem indeciși, tot luăm o decizie: alegem să nu ne implicăm. Sau îi lăsăm pe ceilalți să aleagă în locul nostru.

Vestea bună este că avem întotdeauna capacitatea de a decide. Orice încercare de schimbare personală implică riscuri, mai ales riscul de a destabiliza un aparent echilibru personal, iar dacă luăm hotărârea de a ne schimba, vom observa că și echilibrul celor dragi pare afectat. Din păcate, nu putem să controlăm persoanele sau evenimentele din viața noastră, dar putem mereu să alegem cum să răspundem la acestea. Nu suntem victimele circumstanțelor decât atunci când renunțăm să luăm decizii.

Pentru a lua o decizie, conștientizează întâi ceea ce ai, privește în jurul tău și construiește-ți o nouă atitudine. Apoi acționează. Pentru că nu e suficient doar să-ți dorești. Alege să vezi lumea în care trăim ca fiind plină de posibilități, nu de restricții.

Curajul de a lua decizii puternice stă în responsabilitatea de a fi împăcat cu alegerea ta, orice s-ar întâmpla. Cu siguranță vom lua și decizii greșite, dar chiar și atunci vom câștiga încredere și experiență!

 

Sursă foto: belva.ro