Cum va fi vremea? REA! Au fost emise coduri și informări, află zonele vizate!

0
367
cum va fi vremea

Cum va fi vremea? Administrația Națională de Meteorologie ne dă vești proaste pentru următoarele 24 de ore. Au fost emise coduri portocaliu și galben pentru mai multe zone. Întreaga țară va fi afectată de ploi.

Toți românii se întreabă cum va fi vremea în următoarea perioadă.  În urmă cu 2 zile, o furtună de 15 minute din Timișoara a luat 8 vieți și a rănit 137 de oameni, creând panică și în celelalte zone ale țării. Acum, oamenii se tem să nu ajungă și la ei furtuna ucigașă.

Cum va fi vremea?

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) avertizează că vremea se menține rea, ba chiar periculoasă. De aceea, a emis o informare de vijelii și ploi pentru toată țara și 2 coduri.

București : interval critic de azi, ora 20:00, până mâine dimineață, ora 03.00

Primarul general al capitalei a decis să închidă școlile din București începând cu ora 17:00, pentru a nu pune elevii în pericol.

De asemenea, unii angajați au primit liber de la manageri pentru a evita să intre în contact cu vremea rea ce se anunță diseară.

Meteorologii au anunțat pentru București intensificări treptate  ale vântului după ora 18:00. În intervalul critic anunțat (azi, ora 21 – mâine dimineață, ora 03), se pot forma vijelii, vântul atingând viteze de 55-65 km/h. 

Precipitațiile vor fi de 25-35 de litri pe metrul pătrat, cantități înregistrate pe o durată de maximum 2 ore.

Mâine vântul va avea viteze mai mici în capitală, de cel mult 40-50 km/h.

Cod portocaliu în Dâmbovița, Prahova, Buzău, Vrancea, Bacău

Codul portocaliu de ploi abundente și instabilitate atmosferică deosebit de accentuată intră în vigoare astăzi, la ora 16:00. Pe arii extinse sunt așteptate cantități mari de apă, cuprinse între 50 și 70 de litri pe metrul pătrat. 

Instabilitatea atmosferică se va manifesta, în județele vizate, prin ploi torențiale, căderi de grindină și descărcări electrice.

Cod galben pentru restul țării, cu excepția județelor Constanța și Tulcea

Codul galben de furtuni pentru toată țara este valabil începând de  azi, ora 11:00, până joi (mâine), la ora 21:00. Județele Constanța și Tulcea sunt singurele care scapă fără avertizări meteo.

Viteza vântului la rafală va atinge 55-60 km/h. În timpul ploilor, rafalele vor depăși 65-70 km/h și se for forma vijelii.

Având în vedere cum va fi vremea până mâine cel puțin, IQool îți recomandă să eviți ieșirea din casă în intervalele de vremea rea 🙂

 

Surse info: evz.ro, digi24.ro

Surse foto: ziuanews.ro, stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.