miercuri, iunie 19, 2024
Recrutare IQool
AcasăEducație & carierăJob și internshipCum te pregatesti de sesiune imediat dupa vacanta?

Cum te pregatesti de sesiune imediat dupa vacanta?

pic

Vacanţa s-a terminat! După atâtea bunătăţi, vizite pe la rude şi petreceri cu prietenii, noul an ne face să înfruntăm realitatea: în mai puţin de două săptămâni intrăm în sesiune. Aşa că, studenţi din toate colţurile mobilizaţi-vă!

Cum să te pregăteşti pentru examene şi ce să faci ca să ieşi cu bine din cele câteva săptămâni de stres? Mai jos vei găsi câteva idei care să te ajute în următoarea perioadă, fie că eşti faţă în faţă cu prima sesiune, fie că eşti deja obişnuit cu ea.

Cel mai bine este să te pregăteşti din timp (sau cel puţin să te obişnuieşti cu ideea că trebuie să te apuci de învăţat cât de curând). Ştiu, e greu la început, mai ales după vacanţă, dar e bine să îţi faci măcar un plan. Pune-ţi în ordine datele examenelor, vezi cât de dese sunt, dacă mai trebuie realizat şi vreun proiect pe lângă ele, acordă-ţi 2-3 zile de învăţat pentru fiecare şi stabileşte data limită la care chiar trebuie să te apuci de învăţat.

Mai mult, în funcţie de tipul examenelor, stabileşte-ţi priorităţile şi canalizează-ţi eforturile pe cele mai dificile dintre ele. Nu uita, în 3 săptămâni revii la perioada de relaxare şi până în mai-iunie nu mai ai de ce să îţi faci griji.

Tot acum este momentul să îţi faci ordine prin cursuri şi să vezi când ai lipsit pentru a face rost de notiţe. Pentru ca învăţatul să meargă strună atunci când te vei apuca, este absolut necesar să ai notiţele de la cursuri. Ele sunt baza! Dacă ai cam lipsit e timpul să suni un prieten şi să faceţi schimb de notiţe (e de la sine înţeles că nici prietenul tău  nu s-a chinuit prea mult în timpul semestrului, dar măcar aţi lipsit alternativ, nu?)

La fel de importantă este şi ultima săptămână de cursuri. În cazul în care profesorii chiar vin, e bine să fii şi tu prezent pentru că, în general, acum se acordă informaţii „preţioase” despre examene: formă, durată, materia de parcurs şi aşa mai departe. Este greu într-adevăr să te mobilizezi acum şi să mergi la toate cursurile (eventual să ai şi un orar de dimineaţa până seara), însă fă un efort şi cunoaşte toţi profesorii măcar în al doisprezecelea ceas. Îţi va fi de folos!

După ce ţi-ai făcut, în mare, un plan de bătaie şi având în vedere „efortul” depus, ar trebui să îţi suni prietenii şi să ieşi undeva să te relaxezi. Practic mai sunt aproape două săptămâni până la sesiune şi meriţi să te destinzi un pic înainte, doar vei învăţa pe rupte mai târziu, nu?

studiez

Succes!

Sursa foto: nostradama.com, cyberculture.ro

RELATED ARTICLES

Most Popular