Cum te faci remarcat în e-mail-ul trimis celor de la HR?

  0
  396

  Acum ceva timp, am primit o notificare pe pagina de facebook despre o agenţie de publicitate, care scotea ieftin, la vanzare, un post de internship, în departamentul de creaţie, pentru copy. Cei interesaţi trebuiau, ca de obicei să trimită, cu chiu cu vai, un CV la adresa de e-mail indicată. Cu cat mai repede, cu atat mai bine pentru ei, sau pentru tine, cel care citesti aceste randuri acum, si mai tarziu, vrei să lucrezi în publicitate.

  viata in rime (ctrl-d.ro)

  Mecanismul de recrutare, în astfel de cazuri funcţionează la fel de fiecare dată. Dacă ai un CV bun, sau, măcar, decent, ai sanse să obţii un interviu. Nu intership-ul direct. Ci un interviu, pentru început.

  Dar, cum te faci remarcat în e-mail-ul trimis celor de la HR? 

  Nu citiţi aici de prea multe ori, fiindcă nu am reţeta perfectă, nu m-am documentat asiduu din studiile cercetătorilor, nu am căutat sute de variante de CV sau formate de e-mail şi nici nu am cerut părerea avizată a vreunei agenţii de recrutare.

  Stăteam cu ochii pe pereţi şi mă gandeam ce să fac. Să le trimit un e-mail banal cu CV, să fiu amuzant sau să merg pană la capăt. E-mail-ul să nu arate deloc ca un strigăt disperat dintr-o gaură fără fund, unde stau la rece o perioadă toţi începătorii din toate domeniile.

  Am stat, m-am gandit. Şi ce a ieşit. O poezie :

  Un scrib aparte.

  Cum vine vara, scriitori vechi de agenţie

  Caută juniori de companie.

  Mici şi mari, de toate vârstele

  Pregătiţi să dea la vâsle.

   

  De pe malul studenţiei

  Chiar în barca agenţiei:

  Bun venit! Voi ne uraţi

  Şi la muncă ne ajutaţi.

   

  Să fim mai buni,

  Să fim mai bravi.

  Să găsim un loc de vază:

  Ca s-aveţi pe cine pune bază.     

  (M.C)

  Asta nu înseamnă că trebuie să îmi urmaţi exemplul, să faceţi ca mine. Nu ştiţi dacă a mers în cazul meu, sau a fost un eşec total.

  Ce v-am arătat mai sus nu este un şablon, nu este modelul perfect, ci doar un exemplu. La celelalte, mai creative, mai surprinzătoare, trebuie să vă gandiţi singuri, singurei.

   

  Redactor: Mihăilă Cristian.

  Imagine: ctrl-d.ro

   

   

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.