Mult așteptatul festival de muzică B’ESTEFEST Summer Camp 2013 și-a deschis porțile în data de 5 iulie pentru a primi tineri dornici de distracție și oameni cu sufletul încă tânăr.

67822_674835849200613_829830568_n

Evenimentul va continua și în următoarele două zile, accesul în cadrul acestuia făcându-se cu ajutorul unui bilet/abonament sau direct pe baza unei brățări marca B’ESTFEST, oferită la intrare în prima zi. Aceste brățări nu sunt transmisibile prin faptul că au un sistem de prindere care nu permite scoaterea acestora. Dacă aveți însă dexteritatea necesară și o brățară mai lejeră, reușiți să o scoateți.

Atmosfera locului te duce inevitabil cu gândul la mare: nisipul și iarba uscată, mulțimea de oameni îmbrăcați ca de Vamă, nelipsitele pahare de bere, mirosul de mici, corturile și muzica. Toate simțurile sunt astfel conduse în direcția litoralului.

După aceasta imagine, ziua 1 a festivalului nu putea să înceapă altfel decât cu Vama, de data asta fiind vorba de formație. Tudor Chirilă a dat startul distracției cu melodii vechi și noi care erau cântate în cor de toți spectatorii. Temperatura ridicată și firea energică arătată din plin pe scenă l-au făcut pe solist să renunțe la tricou, spre încântarea publicului feminin.

Trendul hipsteresc  a ajuns și la solistul trupei OCS, Dan Amariei, care a purtat ochelarii clasici acestui tip de look și i-a făcut pe spectatori să sară energic în ritmul muzicii pe podeaua cortului care vibra odată cu plămânii celor care fredonau melodiile. Căldura aproape că l-a făcut și pe acesta să renunțe la hainele sale, dar s-a limitat doar la a cere un tricou cu „pătrățele”.

The Heavy și Texas au fost două trupe mult așteptate ce au avut parte de un public fidel și dornic să le audă vocea ce interpreta melodiile lor preferate. Deși spectatorii lor aveau în medie peste 30 de ani, nimeni nu a putut să reziste tentației de a sparge foliile cu bule („bubble wrap”) care parcă legau mulțimea dintr-un capăt în altul.

Cei foarte tineri erau însă în cortul Vodafone, acolo unde muzica electro și dubstep, dar și jocurile de lumini, te făceau să te simți liber și vibrant într-o atmosferă încărcată de energie și viață.

Pasionații de heavy rock s-au simțit ca la ei acasă în cortul Jägermeister alături de trupe ca Gothic și Negative Core Project.

La ora 23:00, mașinile încă stăteau în coadă pentru a prinde un loc apropiat de intrarea B’ESTFEST și a vedea trupele lor preferate.

În ceea ce privește mulțimea care a participat în prima zi a festivalului, pot spune că a fost una destul de liniștită, astfel că nu au fost scandaluri și nu am avut parte de înghionteli. Singura nemulțumire rămâne însă pătura de pahare formată pe toată suprafața terenului. Ca după un război al distracției.

La plecare, am primit mini-doze de Coca-Cola la 150 ml pe care scria să le împărțim cu prietenii. Din fericire, și ei au primit una și nu a mai fost nevoie.

Prin urmare, dacă îți este dor de mare, dor de trupele tale favorite sau pur și simplu dor de a te simti tânăr, vino la B’ESTFEST. Ne vedem acolo! 

 

Redactor: Diana Cojocar

Foto: București Optimist

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here