Cum se confruntă bucureștenii cu zăpada

0
229
Cum se confruntă bucureștenii cu zăpada

Cum se confruntă bucureștenii cu zăpada

Dacă până acum ne-am plâns că nu am reușit să facem și noi măcar un om de zăpadă, mai ales de sărbători, iată că o dată cu Boboteaza a venit și zăpada, la pachet cu gerul. De câteva zile temperaturile nu sunt mai mici de -5°C, iar țurțurii amenință la orice colț de stradă. Bateriile de la mașină mor, metroul și stațiile de tramvai sunt supraaglomerate, trotuarele sunt un test de rezistență pentru pietoni. Pentru tinerii bucureșteni, partea cea mai bună o reprezintă faptul că aproape toate școlile și facultățile sunt închise până luni.

Deși avertismentele de ninsoare și ger continuă, iar meteorologii ne sfătuiesc să nu ieșim din casă, decât dacă este pentru ceva cu adevărat necesar, iată cam cum decurg lucrurile pentru cei care au avut curajul să înfrunte forțele naturii, dar, mai ales, pentru cei care și-au pus bazele în bunul demers al utilajelor de deszăpezire.

Echipa IQool vă pune la dispoziție propria colecție de poze despre situația curentă din București, intitulată, zicem noi, după melodia din Frozen „Hai afară la zăpadă”, asta dacă îndrăznești.

Situația din tren

Haideți să vă arătăm cam cum arată în tren, atunci când zăpadă caută cu disperare să se adăpostească la căldură. De ce să fie măturată, că oricum o calcă și o dau jos studenții, târându-și bagajele la coborâre.

Sau să privim peisajul mirific de afară, dar „ce să vezi, când nu ai prin ce să vezi”. Lăsând la o parte negativismul, să vedem partea bună a lucrurilor: a avut căldură trenul.

Situația din stațiile de tramvai și de pe trotuar

Pentru cei care nu au avut curajul să iasă din casă, vă arătăm care e situația din stațiile de tramvai și cum prinde contur noul trend de a se merge pe lângă trotuare.

Cam așa arată stațiile de tramvai dimineața, unde oamenii ajung cum pot și ies pe unde pot din tramvai. 

Pietonii circulă bară la bară cu mașinile, își pun în primejdie siguranța mergând pe șosea sau își scot patrupedele la plimbare, cu riscul de a li se forma ghemotoace de zăpadă înghețată pe blana de la picioare.

Situația din locurile de parcare

Iar pentru toți conducătorii auto, avem pregătite câteva poze care îi va descuraja să se mai apropie de mașină, cel puțin până se mai încălzește și mai scade din zăpadă.

După cum se vede, pentru unii pare a fi aproape imposibil să își mai găsească mașina în mormanul de zăpadă. Nici nu îți poți da seama dacă e vorba de o parcare sau de simple denivelări de zăpadă.

Dar să nu ne lăsăm descurajați, avem ajutoare care dau zăpada de pe stradă pe trotuare. Măcar pe undeva să se circule bine.

Toate ca toate, dar și acest om de zăpadă pare mai optimist decât noi.

Cum se confruntă bucureștenii cu zăpada

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.