Cum să treci cu bine de restanţe

Cum să treci cu bine de restanţe

Examenele picate pot fi, la fel ca statul în cămin, o parte a vieţii de student. Însă ce ar trebui să faci ca să ştii cum să treci cu bine de restanţe?

  1. Ar trebui să nu te stresezi

Sfatul acesta ar putea părea bizar; în fond, ar trebui să depui mai mult efort în a învăţa din nou dacă nu ai fost în stare să o faci prima dată.

Dar nu ştiu dacă există mulţi oameni care funcţionează bine sub presiune. Aşa că cel mai bine ar fi să iei toate cursurile pe rând şi să le înveţi încetul cu încetul.

2. Încearcă să te concentrezi pe informaţie

Bănuiesc că mai există şi cazuri de studenţi care nu promovează un examen din cauza lipsei de concentrare. Nu e imposibil: omul nu îşi poate păstra atenţia pe un singur lucru foarte mult timp.

Concentrarea vine însă din surse diferite. Ea se poate regăsi în anumite perioade ale zilei, se poate dobândi prin băutul unei cafele sau după un somn odihnitor.

Aşa că depinde doar de tine să afli cum să treci cu bine de restanţe.

Cum să treci cu bine de restanţe
3. Fii determinat

Sigur, nu cred că îi mai vine cuiva să înveţe după o vară în care s-a bucurat de vacanţă sau a muncit pentru a strânge bani ori pentru a se întreţine.

Dar dorinţa de a învăţa trebuie să izvorască de undeva. Fie că e din proprie iniţiativă sau din sfaturile altora.

4. Organizează-ţi bine timpul

Desigur, viaţa în facultate mai e marcată şi de momente în care laşi totul pe ultima sută de metri. Dar nu o poţi ţine aşa la infinit.

Dacă nici în clasa a XII-a nu ai reuşit să înveţi în foarte puţin timp, nu te mai gândi că amânarea îţi va spune cum să treci cu bine de restanţe.

5. Nu te mai concentra pe ce spun alţii

E posibil să mai ai şi cazuri în care rudele să te preseze să ai rezultate perfecte. Cel mai probabil, ele sunt mai rar întâlnite: părinţii, în special, înţeleg că nu poţi să mai ai acelaşi randament ca în liceu. Şi nici nu mai există presiunea bacalaureatului.

Ai mai multe şanse să dai de colegi care consideră că e imposibil să te descurci cu un anumit profesor sau că un curs e greu de promovat.

Dar nu trebuie să ţii cont nici de ei. Învaţă şi speră să ai noroc să îţi pice subiecte accesibile.

Cu siguranţă, sfaturile despre cum să treci cu bine de restanţe sunt la fel de variate precum studenţii.

Aşa că aşteptăm şi sugestiile voastre.

surse foto: studentpress.ro, Student din provincie, onlinereport.ro, studentiq.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here