Cum să te relaxezi în București cu bani puțini, pe timpul verii: partea a III-a

0
77
cum să te relaxezi în București cu bani puțini

Este oare o decizie proastă să stai în Capitală pe timpul verii? Unii vor spune da, alții nu. Răspunsul afirmativ ar fi, probabil, legat de căldura infernală. Cel negativ s-ar baza mai mult pe lipsa detestatei aglomerații. Însă, indiferent de opinia ta despre vara în oraș, tot vei găsi o varietate de posibilități și recomandări referitoare la cum să te relaxezi în București cu bani puțini.

În caz că vrei să te bucuri de diversitatea celui mai mare oraș al României, îți voi lăsa câteva sugestii.

  • Vizitează muzeele de pe Șoseaua Kiseleff

Dacă în partea a doua îți menționam expozițiile de la muzeul Antipa, acum îți voi spune despre celelalte instituții culturale din celebra zonă a orașului.

cum să te relaxezi în București cu bani puțini

Primul dintre ele este Muzeul Național de Geologie. Acesta poate fi locul potrivit pentru cei interesați de minerale și de istoria Pământului spusă prin roci și fosile. Însă nici amatorii de cristale și pietre prețioase și semiprețioase nu sunt neglijați aici: ei au parte de expoziții atât pe timpul verii, cât și în alte anotimpuri ale anului.

Spațiul este deschis de luni până duminică, între orele 10 și 18. Intrarea este 8 lei/adulți și 4 lei/studenți și elevi.

Celelalte două sunt mult mai cunoscute și vizitate: Muzeul Țăranului Român și Muzeul Satului. Familiarizarea cu viața de la sat se poate face de marți până duminică, între orele 10 și 18. Ea costă 8 lei/adult și 2 lei/student.

Admirarea caselor rurale este posibilă luni între 9 și 17, iar, în restul săptămânii, între 10 și 18. Prețul ei este 15 lei/adult și 4 lei/elevi și studenți.

  • Practică sport în aer liber

cum să te relaxezi în București cu bani puțini

Cum să te relaxezi în București cu bani puțini, pe timpul verii? Prin practicarea sportului în aer liber. Mai ales atunci când apune soarele și vremea nu mai pare insuportabilă.

În cazul în care vrei să fii activ, poți să alergi prin orice parc bucureștean pe care-l preferi. Dacă vrei să îți implici și prietenii, ai posibilitatea de a închiria un teren pentru a face sporturile care vă plac.

  • Privește cerul stând pe iarbă

În mod normal, această sugestie ar suna ca o inscripție de pe un zid. Dar, dacă te-ai mai plimbat prin oraș, atunci vei ști că există spații în care este permisă staționarea pe iarbă.

cum să te relaxezi în București cu bani puțini

Așa că poți să îți iei o pătură și să admiri priveliștea. Mai ales în zone precum Piața Unirii.

  • Mergi la un Escape Room

Nu mai știi cum să te relaxezi în București cu bani puțini? Du-te cu prietenii la un Escape Room.

Bucureștiul abundă în locuri în care tu și gașca ta puteți fi puși la încercare. Indiferent de ce atmosferă preferați – polițistă, thriller, horror sau de aventură – trebuie să știți că prețurile variază în funcție de numărul de oameni din grup sau de durata provocării.

cum să te relaxezi în București cu bani puțini

Spre exemplu, în cadrul Mystery Rooms Escape, de pe bulevardul Schitu Măgureanu, costul unui joc cu indicii pentru o persoană poate ajunge de la 40 lei/jucător pentru 5-7 oameni până la 60 lei/jucător pentru doi. Cel pentru o cameră în care nu ai parte de ajutor pornește de la 22.5 lei pentru 30 de minute și ajunge la 67.5 lei pentru 90 de minute.

La LockedUp, situat pe strada Matei Voievod, poți plăti 35 lei/persoană pentru o oră, respectiv 55 lei/persoană pentru 90 de minute în timpul săptămânii. Reducerea se acordă doar elevilor și studenților care vin în grupuri de 4-6 persoane.

Sfârșitul de săptămână aduce tarifuri între 40 și 85 lei/participant.

  • Admiră Parcul Natural Văcărești de la înălțime

Nimic nu îți poate arăta mai bine cum să te relaxezi în București cu bani puțini decât admirarea naturii de la înălțime.

În caz că nu știi povestea spațiului verde din sudul Capitalei, o vei afla aici, pe scurt. În timpul regimului comunist, Lacul Văcărești a fost gândit ca parte a sistemului hidrologic menit să apere Bucureștiul de inundații. Lucrările pentru amenajarea sa au fost abandonate după 1989, iar lipsa intervenției umane în cei peste 20 de ani de la revoluție au transformat zona într-un ecosistem aparte.

cum să te relaxezi în București cu bani puțini

Acum, la un an după ce a primit oficial statutul de Parc Natural, el deține și un punct de observare. Acesta se regăsește în cadrul complexului rezidențial Asmita, la o înălțime de 60 de metri.

Accesul în cadrul observatorului se face pe bază de înregistrare.

Tu cum mai alegi să te destinzi în București?

surse foto: parcnaturalvacaresti.ro, ro.wikipedia.org, metropotam.ro, ziare.com, ionutpopa.ro, roomsescape.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.