Este normal să te întrebi cum să te relaxezi în Bucureşti cu bani puţini vara. În fond, cine asociază Capitala cu un ritm mai lin al vieţii? Sigur nu mulţi oameni. Majoritatea se gândesc în continuare la vremea insuportabilă. Sau la stresul de la muncă. Sau la traficul anevoios de la anumite ore. Ca să nu mai vorbim de locuitorii de coşmar.

În aceste condiţii, este oare greşit să spui că nu te poţi relaxa în oraş? În mod bizar, da. Deşi el nu este privit ca o oază de relaxare, asta nu înseamnă nu are locuri sau nu îţi oferă feluri în care te poţi destinde în timpul liber.

Aşa că nu fi disprerat dacă rămâi acolo pe timpul verii. Gândeşte-te doar ce ai putea să faci. Dacă nu ai nicio idee, îţi voi da eu câteva.

  • Urmăreşte un film în parc

Cum să te relaxezi în Bucureşti

Cum să te relaxezi în Bucureşti cu bani puţini, pe timpul verii? Prin vizionarea unei pelicule în timp ce eşti întins pe iarbă.

Cel mai cunoscut eveniment de acest gen este CinePark. Proiecţiile din cadrul său au loc de vineri până duminică, între 7 iulie şi 6 august. Locaţia de desfăşurare este Parcul Herăstrău, la intrarea dinspre piaţa Charles de Gaulle.

Intrarea este gratuită.

  • Plimbă-te prin parcuri

Cum să te relaxezi în Bucureşti cu bani puţini

Poţi merge cu rolele, skateboard-ul sau bicicleta (fie ea închiriată sau nu). Dacă există şi un lac prin apropiere, poţi merge cu barca sau hidrobicicleta. Sau chiar face o cursă cu vaporaşul, dacă te afli în Herăstrău.

  • Mergi pe traseul turistic Bucharest City Tour

Încălzirea vremii relansează circulaţia autobuzelor roşii, etajate, care te ajută să descoperi obiectivele turistice ale Bucureştiului. Aşa că acum nu mai ai nicio scuză să nu ajungi pe la Palatul Parlamentului, Piaţa Revoluţiei sau Muzeul Satului.

Cum să te relaxezi în Bucureşti cu bani puţini

Traseul Bucharest City Tour, care acoperă zona dintre Piaţa Unirii şi Piaţa Presei Libere, circulă între orele 10:00 şi 21:50. O călătorie costă 25 de lei/adult şi durează 50 de minute. Intervalul de succedare al vehiculelor este de aproximativ 20-25 de minute.

  • Vizitează Grădina Zoologică din Băneasa

Nu mai ştii cum să te relaxezi în Bucureşti cu bani puţini? Planifică-ţi o vizită la Grădina Zoologică din Băneasa.

Spaţiul de la marginea Capitalei găzduieşte 4200 de exemplare, multe dintre ele inexistente în libertate în România şi mult mai numeroase aflate în pericol de extincţie.

Cum să te relaxezi în Bucureşti cu bani puţini

Programul de vară al acesteia este 9:00 – 19:00 de luni până vineri şi 8:00 – 18:00 în week-end.

Tariful este 6.5 lei pentru studenţi şi 13 lei pentru adulţi. Nu ai însă posibilitatea de a face rezervări online sau telefonice înainte de a o vedea.

  • Distrează-te la un parc acvatic

Cum să te relaxezi în Bucureşti cu bani puţini

Vrei să te simţi din nou ca un copil? Petrece o zi la Divertiland sau Water Park Otopeni.

Primul dintre acestea se află în apropierea Bucureştiului, la Chiajna. Poţi ajunge la el prin transportul în comun, cu propriul autoturism sau chiar folosind trenurile CFR Călători.

Al doilea se găseşte în drumul spre aeroportul Otopeni.

Cum să te relaxezi în Bucureşti cu bani puţini

Ambele au program de luni până duminică de la ora 10:00 până la ora 20:00 şi dispun de baruri şi zone în care poţi lua masa.

Tarifele la Divertiland sunt de 40 lei în timpul săptămânii şi 60 lei în week-end pentru adulţi, iar pentru studenţi preţurile variază, în funcţie de zile, între 35 şi 45 lei.

În Otopeni, tariful întreg este 50 lei la sfârşit de săptămână şi 30 lei între luni şi vineri.

  • Bronzează-te pe o plajă urbană

Cum să te relaxezi în Bucureşti cu bani puţini

Deşi Bucureştiul nu are deschidere la mare, locuitorii şi investitorii din cadrul său au avut suficient de multă imaginaţie încât să amenajeze plaje în oraş sau în preajma lui.

Cea din oraş, ecologică, se află în cadrul parcului Tineretului. Ea are accesul gratuit.

Cum să te relaxezi în Bucureşti cu bani puţini

A doua este Sands of Therme, parte a complexului omonim situat în apropierea Capitalei. Ea are o suprafaţă de 30.000 metri pătraţi, o piscină tropicală de 720 de metri pătraţi şi 1500 de şezlonguri.

În funcţie de timpul pe care alegeţi să vi-l petreceţi aici, trebuie să plătiţi între 55 şi 76 lei ca adult şi 45 şi 66 lei ca student.

  • Înoată la un ştrand

Cum să te relaxezi în Bucureşti cu bani puţini

Dacă ideea de a-ţi cheltui banii la Therme nu îţi surâde, atunci poţi să te duci la ştranduri. Două dintre cele mai ieftine opţiuni de care dispun bucureştenii sunt ştrandul Titan Cara şi Tineretului.

Există numeroase modalităţi de a te destinde, indiferent de perioada în care ai timp liber. Dacă vrei să afli cum să te relaxezi în Bucureşti cu bani puţini, trebuie doar să te informezi. Sau, eventual, să mai aştepţi sugestii de la publicaţiile pe care le urmăreşti. Pentru că ele vor continua, cu siguranță,  să abordeze tema destul de des.

surse foto: epochtimes-romania.com, CinePark, b365.ro, bucurestifm.ro, blogdecalatorii.ro, waterpark.ro, metropotam.ro, digi24.ro, strandtitan.ro

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here