joi, mai 23, 2024
Recrutare IQool
AcasăEducație & carierăJob și internshipCum să scoți colții sesiunii

Cum să scoți colții sesiunii

Pentru mulți dintre noi, sesiunea este o perioadă neplăcută, care ne închide în casă și ne impune tot felul de restricții. Să nu mai vorbim despre faptul că dacă nu o tratăm corespunzător, ne vine de hac, prin notele mici obținute la examene. Repercusiunile aduse de notele mici pot fi, desigur, pierderea bursei de studiu sau pierderea locului la buget. Iată cum te poți îndepărta de acest scenariu:

1. Enervează-te constructiv!motivation

Cu alte cuvinte, motivează-te! Gândește-te la sesiune ca la un meci personal, la care trebuie să ieși învingător. Plus că te poți lăuda după, cu rezultatele mai bune decât ale altora (sic!). Gândește-te la felul în care ai cheltui banii pe care, altfel, i-ai da pe taxă, sau la felul în care ai cheltui bursa.

2. Organizează-te!

TheToDoList_072513_16001

Cu o zi înainte de a începe sesiunea, fă-ți o listă cu materia pe care trebuie să o parcurgi, împărțită pe zile. Ai grijă să lași o zi de recapitulare înainte de fiecare examen. Încearcă să nu te abați de la programul stabilit.

3. Hrănește-te!

432498

Mănâncă ce îți place, dar ai grijă să îți iei aportul de vitamine. Amintește-ți să incluzi în lista de pofte și câteva legume sau fructe.

4. Răsfață-te!Young Woman in a Bathtub Blowing Foam from Her Hands

Este suficient efortul pe care trebuie să îl depui în această perioadă. Meriți și ceva răsfăț: uită-te la un episod dintr-un serial care îți place, în timpul mesei de prânz; pregătește-ți o baie cu spumă înainte de culcare; mănâncă ciocolată de câte ori ai chef; ieși seara la o întâlnire cu un prieten ș.a.

5. Ține cont de superstițiile tale!

Qué-hacer-para-ser-un-buen-estudiante_1

Oricât de stranii ar fi aceste superstiții, respectarea lor are rolul de a-ți da încredere și de a te binedispune. Așa că nu uita să porți lucrurile norocoase, fie că sunt chiloții roșii, brățara de la bunica, sau parfumul preferat. Calcă cu piciorul drept atunci când ieși din casă, ca să ajungi la examen; nu te întoarce și respectă întocmai orice altceva despre care crezi că îți aduce noroc.

Surse foto: papermasters.com, yourrubberroom.blogspot.com, ign.com, wall.alphacoders.com, yourwritingmentor.com, tvnet.us

Ana-Maria Anitoiu
Ana-Maria Anitoiuhttp://www.iqool.ro
Exigență, seriozitate, empatie și autodisciplină – acestea sunt constantele pe care mi le recunosc. Iubesc jurnalismul pentru diversitatea, dinamismul și neprevăzutul lui. În rest, nu prea mă știu. Mă descopăr cu surprindere în fiecare zi. Am câteva mofturi – mă strâmb la dezacorduri și la ipocrizii.
RELATED ARTICLES

Most Popular