sâmbătă, mai 21, 2022
Recrutare IQool
AcasăDespre tineCum să ne motivăm după sesiune (în șase pași)

Cum să ne motivăm după sesiune (în șase pași)

Suntem aproape de jumătatea lunii februarie, ceea ce înseamnă că am trecut de sesiune. E acesta un lucru bun? În teorie, da. Nu mai trebuie să ne stresăm pentru examene, avem timp să ne punem planurile personale în aplicare, nu trebuie să ne mai îngrijorăm că nu mai avem timp liber. Însă, în practică, nu totul este roz: ne simțim epuizați, nu mai suntem interesați de ceea ce ne înconjoară și ne dorim doar să dormim. Dar, din nefericire, nu putem lenevi tot timpul, așa că trebuie să învățăm cum să ne motivăm după sesiune.

  • Dormind

 

cum să ne motivăm după sesiune

Știu, pare ciudat ca primul pas să fie marcat de inactivitate. Dar asta nu înseamnă că nu e util.

Nu de alta, dar cred că tuturor ne-ar prinde bine un somn lung și odihnitor după câteva săptămâni în care am decis să ne axăm pe învățat, pe proiecte sau alte lucrări. Că doar așa o să putem avea suficientă energie pentru a ne bucura de zilele libere care urmează.

  • Făcându-ne planuri înainte de a se termina sesiunea

cum să ne motivăm după sesiune

Cu toții avem visuri, nu? Din nefericire, nu le putem transforma în realitate chiar pe toate în sesiune. Așa că cel mai bine ar fi să ne facem o listă cu lucruri pe care dorim să le facem în viitorul apropiat. În acest fel, ne putem gândi și cum să trecem cu bine de examene, și cum să ne motivăm după sesiune.

  • Petrecând/Bucurându-ne de pasiunile noastre

cum să ne motivăm după sesiune

Ai scăpat cu bine de examenele dificile? Nu te mai gândi la ce a fost, bucură-te de realizări. Nu îți place să petreci, iar atmosfera din cluburi nu e pe gustul tău? Nu e nicio problemă. Poți să stai acasă și să te uiți la filme sau seriale, să ascuți muzică, să citești, să scrii, să joci jocuri video…..sau să faci orice altceva te pasionează.

Sau, mă rog, să faci asta fără să regreți. Spre deosebire de sesiune.

  • Făcând voluntariat

cum să ne motivăm după sesiune

Sigur, putem să fim voluntari și pe timpul sesiunii. Mai ales dacă știm cum să ne gestionăm timpul. Dar parcă alta pare a fi satisfacția de a ne ocupa de ceva care ne pasionează când ne simțim liberi și când căutăm cum să ne motivăm după sesiune…nu?

  • Căutându-ne o slujbă

cum să ne motivăm după sesiune

Să nu ne facem iluzii: procesul de găsire al unui job poate fi stresant. Și dificil. Dar asta nu înseamnă că nu are rost să ne căutăm o slujbă în timpul nostru liber. Și în perioade în care ar trebui să fim mai puțin stresați.

  • Visând la luarea restanțelor

cum să ne motivăm după sesiune

…..mai ales dacă încă ne stresează faptul că nu am promovat anumite examene. Bineînțeles, mai sunt câteva luni până când le vom putea da, însă asta înseamnă că avem suficient de mult timp cât să ne pregătim cum trebuie.

Voi cum vă motivați după sesiune?

surse foto: pixabay.com, miscareaderezistenta.ro, workflowmax.com, studentiq.ro, lsfetc.ro,  blog.sparkhire.com, desprejoburi.com

 

Catalina Murea
Prefer să las scrisul să comunice în locul meu. În general nu îmi place să vorbesc despre mine, deoarece consider că interesele mele pot părea mult mai fascinante.
RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Most Popular