Cum să fii optimist după sesiunea de vară

0
739

Înveţi toată noaptea, te culci dimineaţa. Te trezeşti la prânz, te apuci din nou de învăţat. Dar totul are un sfârșit.

După ce se termină sesiunea, starea generală a fiecăruia dintre noi se caracterizează printr-o dorinţă imensă de a lenevi şi de a dormi. Aşa că, pentru câteva zile sau chiar o săptămână, sunt şanse mari să îţi petreci majoritatea timpului lenevind în pat, mâncând dulciuri, dormind şi uitându-te la seriale și filme, adică aproape ce făceai şi în sesiune, doar că acum ești mult mai liniștit. Poţi risca să faci asta toată vara, cu scurte pauze de plecări la mare sau de petrecere. Cei care au joburi, probabil au un comportament uşor diferit, îşi doresc mai mult să poată să lenevească, însă nu o fac, pentru că au responsabilităţi. E uşor să te complaci în mahmureala de după perioada examenelor, însă este mai bine să nu o faci!

În timpul facultăţii aveai o ocupaţie, aceea de student, te menţinea în formă într-o anumită măsură. După opt-nouă luni de facultate, nu este o idee prea bună ca brusc să nu mai faci nimic, să stai, să dormi şi să leneveşti toată ziua. Chiar dacă nu vrei să te angajezi, e bine totuşi să îţi găseşti o ocupaţie, un hobby, să îţi stabileşti nişte obiective pe parcursul vacanţei de vară, ca să îţi menţii mintea antrenată.  Altfel o să te plictiseşti să nu faci nimic toată vara.

giphy-1

Dacă eşti student şi nu ai în plan să îţi găseşti un job în această vacanţă, iată câteva sugestii, care să te țină ocupat pe parcursul verii și să îți ofere și niște amintiri de neuitat!

Poţi să încerci să înveţi o limbă străină. Nu o să vorbeşti limba respectivă ca un nativ în doar câteva luni, dacă ai început să o înveţi de la zero, însă este un început. Sunt foarte multe manuale însoţite de cărţi audio, există aplicaţii, precum Duolingo, poţi să urmăreşti filme în limba respectivă, găseşti suficiente resurse cât să poţi fi autodidact într-o măsură. Pe de altă parte, poţi să te înscrii la nişte cursuri, deoarece conversaţiile de grup te vor ajuta să îţi dezvolţi vocabularul.

Dacă ţi-ai propus după Revelion ca în noul an să mergi mai des la sală, să te apuci de un sport, să fii în formă până la vară şi  nu ţi-ai respectat obiectivul, nu e prea târziu să faci asta în vacanţă. După ce ai trecut de două sesiuni la facultate, în care ai mâncat numai ciocolată şi chipsuri, probabil că te-ai îndepărtat destul de mult de planul iniţial. Vestea bună este că vacanţa este momentul perfect să îţi respecţi dieta şi programul de exerciţii, deoarece ai foarte mult timp liber. Poţi să te duci de patru-cinci ori pe săptămână la fitness sau să înoţi, să mergi cu bicicleta ori cu rolele sau să faci diverse exerciţii de aerobic, pentru că nu ai niciun alt program prestabilit. Dacă faci asta toată vara, în toamnă vei fi în formă şi îţi vei impresiona colegii. Nu uita că vara ai la îndemână multe fructe și legume de care te poți bucura, fie sub forma sucurilor sau fresh-urilor naturale, iar o dietă echilibrată, plină de vitamine și nutrienți va crește energia ta!

script-1_sunweblarge

Poţi să înveţi să găteşti. O să ai suficient timp să înveţi să tai cartofii, roşiile sau ce mai vrei tu, să faci o supă sau o mâncărică, aproape ca la mama acasă. Partea frumoasă este că o să ai mult timp să cauţi reţete. Te poţi orienta către reţete care nu sunt complexe, care se fac rapid, astfel încât să mergi cu temele făcute când începe facultatea. Abia mai economisești și niște bănuți. E posibil ca în majoritatea timpului să ajungi tot la cantină sau la mâncarea fast-food, dar merită o încercare.

Respectă-ţi hobby-urile de care nu ai avut timp să te ocupi în timpului anului. Dacă ai o latură mai artistică, nu îţi neglija creativitatea. Pictează, ocupă-te de accesorii de tip handmade, de ikebana, mergi la karaoke, dansează, încearcă să faci cât mai multe activităţi care te fac mai fericit. Aşa o să fii încărcat de energie pozitivă, ca să poţi începe cu dreptul noul an de facultate.

Călătoreşte. În ţară sau în ţări străine, în locuri noi sau poate în locuri în care ai mai fost, dar îţi sunt dragi, ia-ţi prietenii şi porniţi într-o aventură. În calitate de student, ar trebui să ştii că poţi avea acces la tabere studenţeşti, poţi să pleci ca voluntar în diverse locuri şi astfel ai ocazia să explorezi împrejurimile sau chiar să îţi iei un job de tipul Work&Travel. Poate părea complicat, dar ai suficiente opţiuni, cât să nu găseşti o scuză. Cel mai important lucru este ca, orice ai decide, să nu uiţi să îţi planifici o ieşire cu gaşca la mare! Nu există vară fără mare!

Schimbă ceva la tine. Fetele vor înţelege la ce mă refer. Schimbă-ţi tunsoarea sau culoarea părului, fă-ţi ordine în garderobă şi ajustează stilul vestimentar de până acum, mai cumpără-ţi nişte pantofi, dacă asta te face fericită. O sesiune care a trecut cu bine, cere puţin răsfăţ. Cât despre voi, băieți, așteptăm să ne impresionați în această vară!

Îndrăgosteşte-te. Poate o să îţi întâlneşti dragostea vieţii în această vară. Însă poţi face mult mai mult. Îndrăgosteşte-te de oameni, de locuri, de filme, de cărţi, de tradiţii, de un stil de viaţă sănătos, de libertate. Profită de vacanţă ca să faci cât mai multe lucruri, pentru care găseşti mereu scuze în timpul anului, de genul lipsei timpului sau un buget redus. Acordă atenţie oamenilor din jurul tău şi nu uita să îţi asumi responsabilitatea pentru toate deciziile pe care le iei.

Acum, ce scuză mai ai să fii leneş în această vară?

large

Sursă foto: dreamtematico.com, travelsupermarket.com, economydecoded.com, weheartit.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.