Cum să călătorești ieftin în capitalele Europei. Tips and tricks

0
240
Cum să călătorești ieftin în capitalele Europei

Cum să călătorești ieftin în capitalele Europei. Tips and tricks

Am tot auzit o vorbă de când sunt studentă și, sincer, nu prea am înțeles-o: ”Aș pleca și eu, dar nu am banii necesari.” Spun că nu am înțeles-o pentru că sunt convinsă că, din economiile adunate sau din bursa de studiu, oricine poate pleca într-un city break. Am observat că mulți nici nu visează la asta… crezând că i-ar putea costa o avere. Ei bine, nu e chiar așa. Dacă nu știi cum să îți planifici excursia ideală, am să îți vin în ajutor. Drept urmare, am întocmit o listă cu cinci sfaturi utile, care să te ajute să înțelegi cum să călătorești ieftin în capitalele Europei. 

caa1ba65a429524e61fbdef1b587179a

1. Caută-ți biletul de avion din timp

Știm cu toții că biletul de avion este primul lucru la care ne gândim atunci când planificăm o excursie. Sfatul meu este să îl cauți cu mult timp înainte, pentru a economisi bănuți. Stabilește data în care vrei să pleci și caută pe site-urile companiilor low-cost.

De asemenea, mult mai eficient e să cauți direct pe site-urile originale ale acestora, pentru a nu mai plăti alte taxe. Trei exemple ar fi blueair.com , wizzair.com și rynair.com.

2. Rezervă-ți o cameră

Fie că vrei să dormi la un hotel de lux sau preferi ceva mai modest, rezervarea unei camere este esențială pentru a te simți în siguranță. Dacă optezi pentru căutarea unei camere de hotel, îți sugerez să accesezi booking.com. Vei obține super oferte la hoteluri bune, indiferent de orașul ales. Totodată, un alt plus vine din faptul că nu mai este nevoie să plătești dinainte, rezervarea fiind gratuită.

În cazul în care ai un buget mic sau ești interesat să afli cum e viața localnicilor, poți închiria un apartament sau o cameră de pe airbnb.com. Te asigur că, dacă ai puțin noroc, vei fi uimit de ofertele găsite.

3. Informează-te de acasă cu privire la mijloacele de transport

Adrenalina călătoriilor vine o dată cu descoperirea locurilor noi. De aceea, pentru a te descurca, trebuie să fii informat.

Asigură-te că știi de acasă cum vei ajunge de la aeroport la hotel sau cum vei circula prin oraș. Pentru a evita problemele, salvează-ți cele mai importante trasee pe telefon. Să nu uiți că internetul nu-ți va mai fi la îndemână; de aceea este necesar să fii bine informat.

4. Fă-ți un plan

Când te gândești cum să călătorești ieftin în capitalele Europei, sigur îți vin în minte și principalele atracții turistice ale acestora. Indiferent de orașul sau orașele în care alegi să mergi, fă-ți un plan cu ce ai vrea să vizitezi și cu locurile în care îți dorești să ajungi. E foarte important să îți organizezi bine timpul.

De asemenea, nu uita să verifici dacă trebuie să plătești pentru a vizita unele obiective. În cazul în care îți dorești să mergi la acestea, pune bănuții deoparte!

5. Urmărește prognoza meteo

Deși pare o chestie banală, crede-mă că e super bine când ai tot ce trebuie la tine și ești îmbrăcat corespunzător. Pe de altă parte, dacă știi cum va fi vremea, vei scăpa și de veșnica problemă a lucrurilor inutile din bagaj.

Apropo, încearcă să nu îți înghesui jumătate de casă în geantă. Nu vei avea timp să o folosești pe toată în cele trei zile ale excursiei.

Sper că sfaturile mele te-au convins să încerci aceste tipuri de experiențe.

Have fun!

P.S. :  Vacanțele sunt un prilej bun pentru a ne descoperi pe noi înșine.

Tu din ce categorie faci parte?

Sursă foto: pinterest.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.